Onsdag, 30. juni 2021 — af Marianne Singer

Efter travlt topmøde: Mary begejstrede i Paris

Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen sammen med kronprinsesse Mary i Paris i forbindelse med det internationale topmøde Generation Equality Forum.
Udviklingsminister Flemming Møller Mortensen sammen med kronprinsesse Mary i Paris i forbindelse med det internationale topmøde Generation Equality Forum.
Foto: Martin Høien
Det var en begejstret udviklingsminister Flemming Møller Mortensen, der onsdag fortalte om sit gode samarbejde med kronprinsesse Mary, som han fulgtes med til et internationalt topmøde i Paris.

Efter en dag i godt selskab med kronprinsesse Mary i Paris var udviklingsminister Flemming Møller Mortensen fuld af begejstring over deres fine samarbejde.

Sammen havde de onsdag eftermiddag deltaget i det internationale topmøde Generation Equality Forum, hvor der var fokus på ligestilling mellem kønnene. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Jeg er rigtig glad

- Det er fuldstændig afgørende, at kronprinsessen har det dybe engangement på så vigtig en dagsorden som piger og kvinders rettigheder. Det er utrolig vigtigt for mig som minister, at vi har det samarbejde og kan tage ud sammen med det fodaftryk, som bliver et helt andet. Det er også dejligt at stå sammen en kvinde og en mand, fordi vi skal også fokusere på, at vi mænd bærer et rigtigt stort ansvar ud i verden, som også Kenyas præsident sagde: - Mændene skal tage denne her kamp sammen med kvinderne. Og derfor er jeg rigtig glad for, at kronprinsessen har det her engangement og jeg synes vi arbejder virkelig fint sammen, sagde en glad og tilfreds udviklingsminister til BILLED-BLADET efter et veloverstået topmøde.  

Charmerende Paris

Kronprinsesse Mary og udviklingsminister Flemming Møller Mortensen stillede om aftenen op til et fantastisk billede i hjertet af Paris på den livlige Place de la Concorde, tæt på den berømte Avenue des Champs-Élysées og den smukke park Tuileriene. 
Foto: Martin Høien
Kronprinsesse Mary havde tidligere på dagen sammen med ministeren deltaget i den flere timer lange åbningsceremoni for det internationale topmøde Generation Equality Forum, der fandt sted i Carrousel du Louvre med præsident Emmanuel Macron som vært.  Det var som Honorary Advocate, en slags særlig fortaler, for "Leaders for Generation Equality", at kronprinsessen var med som æresgæst.

Vigtige ord

Det var et af kronprinsessens største mærkesager, ligestilling mellem kønnene, der var omdrejningspunktet for det internationale topmøde, som Frankrig, Mexico og UN Women havde arrangeret som markering af 25-året for Beijing-erklæringen, en global handlingsplan for ligestilling mellem kønnene, der blev vedtaget på FN’s 4. verdenskonference om kvinder i 1995.

Kronprinsessen deltog også i marts i Generation Equality Forum, hvor hun talte om kvindeligt lederskab og talte om vigtigheden af at sætte ind tidligt for at sikre større diversitet blandt ledere i verden og, at flere kvinder får adgang til lederpositioner, hvilket bedre vil afspejle befolkningens sammensætning.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden