24. maj. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Eksperter advarer: Kronprinsesse Mary rystet over uhyggelig krise

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
I samarbejde med Københavns Universitets School of Global Health arrangerede FN’s Befolkningsfonds nordiske kontor et vigtigt møde med nyt fra en banebrydende rapport. Kronprinsesse Mary var dybt engageret i samtalen om et uhyggeligt globalt problem.

Kronprinsesse Mary deltog i dag som protektor for FN’s Befolkningsfond UNFPA i lancering af State of World Population report 2022.

Lanceringen fandt sted i Mærsk Tårnet, Københavns Universitet, midt i hovedstaden, og kronprinsessen ankom med stil og blev varmt modtaget af dekan Bente Merete Stallknecht, minister for udviklingssamarbejde Flemming Møller Mortensen og af Ib Petersen fra UNFPA.

Kronprinsesse Mary modtaget med stil

Også blomsterpigen Solvej Aggernæs, 13 år, tog varmt imod Mary.

Kronprinsesse Mary og blomsterpigen Solvej
Kronprinsesse Mary og blomsterpigen Solvej
Foto: Martin Høien

State of World Population report er en årlig rapport udgivet af United Nations Population Fund, UNFPA, som blandt andet beskriver udviklinger og tendenser i verdensbefolkningen.

Banebrydende rapport

Årets banebrydende State of World Population Report sætter fokus på, at næsten halvdelen af alle graviditeter af i alt 121 millioner graviditeter årligt ikke er planlagte.

For de berørte piger og kvinder er det slet ikke et valg, om man vil være gravid, og det er et kæmpe globalt problem, der skaber krise, død og fattigdom.

Mary optaget af emnet

Kronprinsesse Mary var meget optaget af indlæggene i dagens møde om rapporten, og Mary deltog selv aktivt i samtalen om det globale problem, som eksperter nu advarer om.

Læs mere om: