30. jul. 2020
Af Trine Larsen

Endelig afgjort: Domstol afsiger dom i stor kongelig arvesag

Prins Gustav af Berleburg
Prins Gustav af Berleburg
Foto: Martin Høien/Billed-Bladet
Der er glæde på slottet i Berleburg, for en tysk domstol har endnu engang fastslået, at 51-årige prins Gustav zu Sayn-Wittgenstein-Berleburg er retmæssig arving af slottet efter sin far, prins Richard, der døde 13. marts 2017.

Prins Gustav af Berleburg og hele hans familie kan nu ånde lettet op. For prinsen har netop modtaget nyheden om, at han nu også har rettens dom for, at han er retmæssig arving og dermed ejer af slottet i Berleburg.

Det skriver den tyske avis Siegener Zeitung.

Efter prins Richards død den 13. marts 2017 blev prins Richard og prinsesse Benediktes ældste søn, prins Gustav, den naturlige og retmæssige arving af slottet og de store tilhørende skovarealer i Berleburg. Men kort efter prins Richards begravelse begyndte en bizar arvestrid, idet prins Gustavs grandonkel, prins Ludwig-Ferdinand, pludselig mente at være retsmæssig arving og derfor stævnede prins Gustav.

Prins Gustav og familien i Berleburg har i forvejen i flere år kæmpet mod retssystemet og de tyske myndigheder for at få omstødt et kapitel i testamentet efter prins Gustavs farfar, Gustav Albrecht, der døde i Sovjetunionen i 1944 under Anden Verdenskrig. I testamentet står der bl.a., at efterkommere og mandlige arvinger til Berleburg-slottet, skal gifte sig med en kvinde, der både er arisk og af adelig slægt. Denne usædvanlige passus har gjort, at prins Gustav endnu ikke har giftet sig af frygt for at miste arveretten til slottet - så derfor kom den pludselige stævning fra onklen, som endnu et slag i en i forvejen bizar arvesag.

Den sag er nu vundet efter at have været gennem flere retsinstanser.

Sidste år faldt første afgørelse ved Landbrugsretten i Bad Berleburg. Her gav retten prins Gustav medhold, men prins Ludwig-Ferdinand ankede dommen til delstaten Nordrhein-Westfalens Appelret, som altså netop har stadfæstet afgørelsen: Prins Gustav er retmæssig arving til Berleburg!

Læs mere om: