Lørdag, 27. februar 2021 - af Ulrik Ulriksen

Endelig sker det: Mary ser frem til speciel begivenhed

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Martin Høien
For kronprinsesse Mary er det vigtigt, at der kommer mere gang i arbejdet for at fremme piger og kvinders rettigheder. Snart skal Mary til et møde, hvor vigtigt arbejde fra topmøde i Kenya skal drøftes.

Kronprinsesse Mary ser frem til igen, efter mange udfordringer på grund af corona, at få sat skub i processen for at hjælpe piger og kvinder over hele verden med deres rettigheder.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Kronprinsesse Mary på Christiansborg

På torsdag den 4. marts er kronprinsesse Mary fysisk til stede ved et møde på Christiansborg i København.

Her skal Mary til rundbordssamtale om det vigtige arbejde fra et helt specielt topmøde i Kenya.

Mary har længe sammen med stærke danske kræfter ønsket at gøre mere for at få gang i udviklingsprojekter efter et års tid med mange ekstraordinære forhindringer som følge af corona-pandemien.

Vigtigt at sætte gang i arbejde

Det har blandt andet været vigtigt for kronprinsessen og udviklingsministeren at arbejde videre efter et topmøde ledet af Danmark i Kenya i 2019.

Mary skal på torsdag den 4. marts drøfte status på kvinder og pigers sundhed og rettigheder som opfølgning på mødet Nairobi Summit i Kenyas hovedstad, hvor kronprinsessen i øvrigt har været i flere forskellige sammenhænge de senere år.

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul

Noget af det vigtigste for kronprinsesse Mary i Kenya har været at sætte kvinder og pigers forhold på dagsordenen i det mandsdominerede samfund.

Konference i Kenya

Nairobikonferencen fandt sted i november 2019 som en markering af 25-året for ICPD-aftalen, der skal være med til at sikre piger og kvinders rettigheder, herunder seksuel og reproduktiv sundhed og rettigheder. 

Kronprinsessen indtrådte sidste år i FN’s Befolkningsfond UNFPAs nyoprettede uafhængige ICPD25 Højniveaukommission, der skal følge op på de globale tilsagn, der blev givet på Nairobikonferencen.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden