2. feb. 2022
Af Marianne Singer

Endnu en stor overraskelse: Se hvem Mary havde med til fortsættelse af fejringen

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary er onsdag eftermiddag klar til at fortsætte sin 50-års fejring, og med sig havde hun - noget overraskende - sin allerbedste støtte.

Det er en glad og smilende kronprinsesse Mary, der netop er ankommet til Københavns Universitet i København for at åbne det nye Crown Princess Mary Center.

Åbningen af det nyde videnscenter hører under den store officielle fejring af kronprinsessen i forbindelse med, at hun fylder 50 år lørdag den 5. februar.

Stor overraskelse - endnu engang

Det kom som noget af en overraskelse, at kronprinsessen ikke ankom alene. Sammen med sig havde hun sin mand, kronprins Frederik.

Kronprinsen meddelte første sin deltagelse til arrangøren i går aftes.

Tidligere på dagen havde kronprinsesse Mary taget første spadestik til Zoologisk Haves nye anlæg "Marys australske have", og også her kom hendes følgesvende som noget af en overraskelse.

Prins Vincent og prinsesse Josephine på 11 år flugtes med mor på morgenens opgave. Heller ikke deres deltagelse havde været annonceret før.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp6076w.jpg
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul

Frederik gjorde det samme

Med åbningen af det nye videnscenter går hun i kronprins Frederiks fodspor, i det også kronprins Frederik tre dage før sin 50-års fødselsdag den 26. maj 2018 åbnede et center i sit navn: "Crown Prince Frederik Center for Public Leadership".

Mens kronprins Frederiks center er et forskningscenter på Aarhus Universitet School of Business and Social Sciences (Aarhus BSS), er kronprinsesse Marys "Crown Princess Mary Center - solving problems through research and partnerships" et videnscenter ved Københavns Universitet.

Får aktiv rolle

Det nye center har til formål at opbygge et tværfagligt vidensmiljø, som har fokus på at finde nye løsninger på aktuelle samfundsudfordringer med mennesket i centrum.

Kronprinsesse Mary vil blive tilknyttet centerets "Advisory Committee", som har en rådgivende funktion i forhold til centerets opgaveløsning.

Spændende gæster

Centret er oprettet af Det Humanistiske, Det Samfundsvidenskabelige, Det Teologiske og Det Juridiske Fakultet ved Københavns Universitet og kommer til at beskæftige sig med emner som digitalisering, klimaudfordringer, demografiske ændringer og identitets- og rettighedsspørgsmål.

Blandt gæsterne ved åbningen er rektor for Københavns Universitet, Henrik C. Wegener, erhvervsminister Simon Kollerup, forskere, studerende og beslutningstagere.

Læs mere om: