Tirsdag, 7. september 2021 — af Marianne Singer

Er nu ankommet: Blændende smuk Mary indtager Milano

Kronprinsesse Mary
Kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Med et stort smil og i chik stil ankom kronprinsesse Mary tirsdag eftermiddag til verdens største designevent, Milan Design Week, i hjertet af millionbyen Milano i Norditalien.

Kronprinsesse Mary gjorde tirsdag eftermiddag en yderst fornem entré, da hun ankom til det kendte videnskabs- og teknologimuseum Museo Nazionale Scienza e Tecnologia Leonardo Da Vinci, der ligger i en flot gammel bygning, der tidligere var et kloster.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Et solrigt vejr med en temperatur tæt på de 30 grader, havde fået kronprinsesse Mary til at finde det lette chikke sommertøj frem.

Travlt besøg

Nu er kronprinsesse Mary så klar til første punkt i et travlt to dage langt program i Milano, der ligger i det nordlige Italien.

Under besøget kaster kronprinsessen kongelig glans over de danske repræsentanter ved verdens størstemøbel- og designbegivenhed Milan Design Week.

Her er Danmark blandt andet repræsenteret med en udstilling, hvor fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi, det vil sige en bedre genanvendelse af produkter og materialer, i dansk design og arkitektur.

Budt varmt velkommen

Ved ankomst blev kronprinsesse Mary modtaget varmt af byens veloplagte borgmester Guiseppe Sala, museumsdirektør Fiorenzo Galli og designleggenden Rossana Orlandi.

Herefter var hun klar til at besøge den danske udstilling på museet og blive vist rundt i det spændende område i klosterhaven, The TrashFormation Village, hvor den danske tegnestue Lendager Group har bidraget med en stol af plastaffald og træ.

Kronprinsesse Mary i Milano
Foto: Hanne Juul

Spændende portræt

Under besøget vil kronprinsessen endvidere møde de danske design-virksomheder, der udstiller i Milano og kunne beundre et portræt af sig selv fremstillet af genbrugsmaterialer og som er en del af kunstprojektet "Scart Initiative".

Formålet med besøget i Milano er at sætte fokus på danske traditioner inden for de kreative fag og samtidig fremme kendskabet til danske arkitektur- og designvirksomheders fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi samt til danske grønne kompetencer.

Den danske udstilling på Milan Design Week er blevet til i et samarbejde mellem den kongelige danske ambassade i Italien, Dansk Industri, Creative Denmark, Dansk Arkitektur Center, Realdania, VisitDenmark og de deltagende danske virksomheder.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden