Fastelavn med kongelig kattekonge

Foto: Steen Brogaard
I den kommende weekend er det fastelavn, og selvom den begivenhed i år også bliver anderledes, så er der altid kamp om at blive "kattekonge", altså være den, som får slået hul på tønden, så godterne vælter ud. Sådan er det også i den kongelige familie. Men kun én er hidtil blevet kattekonge.

Uanset om man er prins, og uanset man engang skal være rigtig konge, så er dét at blive "kattekonge" noget helt særligt, når man er barn.

Det har det også været for flere medlemmer af den kongelige familie, hvor indtil videre kun én enkelt, trods ihærdige forsøg gennem flere år, er løbet med den fornemme titel.

I weekenden er det fastelavn, og måske får de yngste i den kongelige familie lov at slå "katten af tønden", som tidligere kronprins Frederik, prins Joachim, prins Nikolai og prins Felix, har gjort.

Prins Felix og prins Nikolai med deres mor grevinde Alexandra i 2010. 
Foto: Jesper Sunesen

Prins Felix og prins Nikolai med deres mor grevinde Alexandra i 2010. 

De har alle fire været ivrige deltagere ved fastelavns-arrangementer på deres hidtidige skole, Krebs', hvor de fire prinser også er gået meget op i deres udklædning. Men kun én af dem, har fået æren af at blive kattekonge. Her kan vi afsløre, at det er én af dem på billedet herover. Kan du gætte det? Ellers kan du få svaret i BILLED-BLADET nr.6, som er på gaden nu. 

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

For i BILLED-BLADET ser vi tilbage på herlige minder fra prinsernes fastelavn og afslører også dér, hvem den stolte  "Kattekonge" er.

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden