13. nov. 2011
Af af Casper Nielsen

Fest til den lyse morgen: Mary og Frederik hyldede Jarlen

Frederik og Mary kom hånd i hånd til den store fest. Til venstre ses fødselaren med sine to piger Liva, 7, og fru Susanne Pehrsson.
Frederik og Mary kom hånd i hånd til den store fest. Til venstre ses fødselaren med sine to piger Liva, 7, og fru Susanne Pehrsson.
Foto: Lars Laursen
Kronprinsesse Mary og kronprins Frederik sad ved fødselarens bord, da Jarl Friis­-Mikkelsen lørdag fejrede sin 60-års dag og 40-års TV-jubilæum.

Det er ikke mange, der kan mønstre en gæsteliste så lang og stjernebestrøet, som den Jarl Friis-Mikkelsen præsenterede i lørdags. 120 venner og familiemedlemmer - med kronprinsparret i spidsen - var budt til fest på Skovriderkroen. Egentlig fylder Jarl ­Friis-Mikkelsen først rundt den 1. december.

- Men jeg har også 40-års jubilæum i TV-branchen i disse dage, derfor slog jeg festerne sammen, som han forklarede, inden gæsterne ankom.

Til bords med fødselaren

At Jarlen har en bred berøringsflade, fremgik tydeligt af den fremmødte vennekreds. Det blev nemlig en fest af de helt store. En af dem, ingen ønsker at gå glip af ...

Jarl Friis-Mikkelsen og Susanne Pehrsson havde inviteret til middag i Skovriderkroens festlokaler på første sal, og fra klokken lidt i 18 myldrede folk op den fakkeloplyste røde løber. Kronprinsparret kom gående hånd i hånd. Mary var i en stram, sort kjole, Frederik i åbenstående partyskjorte og mørk habit med fikse røde knaphuller. Frederik og Mary sad naturligvis til højbords med Jarl og fruen, og ved samme bord sad også grevinde Alexandra og hendes mand, Martin Jørgensen.

For at fyre ekstra op under aftenen havde Jarls nye svigersøn - ingen ringere end Casper Christensen - sagt ja til at være toastmaster. Og "Klovn"-stjernen lagde ud med en klage:

- Nemlig fra Danish Music Awards. De brokker sig over, at der ikke er nogle kendte mennesker at invitere til deres fest i aften, som han sagde. DMA i Forum løb nemlig af stablen samtidig med Jarls fest.

Fyldt dansegulv

Jarl havde booket den svenske sanger og musiker Freddy Wadling, der under middagen bl.a. croonede ABBAs "The Winner takes it all". Senere kom også danske Kurt Thyboe og optrådte med nogle af sine jazzede digte. Jarl Friis-Mikkelsen har været med til adskillige kongelige fester, så det var kun naturligt, at kronprinsparret var budt med til hans party. De hyggede sig da også så godt, at de, da middagen var omme, lod sig rive med af musikken og sammen med resten af selskabet røg ud på dansegulvet.

Dj'en Jean Eric Von Baden stod bag mixerpulten, og han spillede op til dans til ud på de små timer. Så længe holdt kronprinsparret dog ikke ud. De forlod festen i godt humør et par timer efter midnat. Men det forhindrede ikke resten i at give festen en ordentlig en på fars hat - helt frem til fire-halvfem om morgenen.

Læs mere om: