20. sep. 2019
Af Marianne Singer

FESTLIGE BILLEDER: Kronprins Frederik på job med mors veninde

Kun få timer efter, at kronprins Frederik havde sagt farvel til svenske kronprinsesse Victoria i Danmark, mødte han dronning Sonja i Norge, der er en nær veninde af dronning Margrethe.

Kronprins Frederik havde onsdag et travlt døgn, hvor han nåede flere store arrangementer.

Først var kronprins Frederik sammen med kronprinsesse Mary vært for kronprinsesse Victoria og prins Daniel under deres officielle besøg i Danmark.

Hurtigt videre

Kort efter at have sagt farvel og på gensyn til de svenske gæster om eftermiddagen var kronprins Frederik derefter på vej til Norge for at møde dronning Sonja, en af dronning Margrethes allernærmeste veninder.

Sammen var de to nordiske kongelige klar til at åbne Kistefos-Museets nye kunsthal "The Twist", designet af den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels.

Moderne kunst

Bygningen, der er placeret i skulpturparken ved museet Kistefos lidt udenfor Oslo, er både et museum, en skulptur og en bro.

Den skal fremover rumme skiftende udstillinger med moderne kunst.

Fællesinteresse

Det var lige noget for kronprins Frederik, som er meget interesseret i moderne kunst, der blandt andet udsmykker hans og kronprinsesse Marys hjem, Frederik VIII's Palæ på Amalienborg.

Og det samme gælder dronning Sonja, der også samler på moderne kunst hjemme på Oslo Slot.

Til fejringer sammen

Derudover har dronning Sonja i 2015 også udstillet sin egen kunst sammen med dronning Margrethes kunst på slottet Baroniet Rosendal i Norge.

Kronprins Frederik og dronning Sonja kender også hinanden fra adskillige kongelige fejringer, senest dronning Sonjas barnebarn, prinsesse Ingrid Alexandras konfirmation på Oslo Slot sidst i august.

Og under åbningen af den nye kunsthal, som også Bjarke Ingels deltog i, var kemien også denne gang helt i top mellem de to kongelige æresgæster.

Læs mere om: