6. jun. 2009
Af af Annelise Weimann

Film på vej om prins Nikolai

prins Nikolai
Prins Nikolai er blevet filmet siden han var seks måneder gammel. Nu kommer udsendelsen.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Martin Jørgensen, har været med til at lave filmen, der bringes på DR 1 i forbindelse med Nikolais fødselsdag.

Når prins Joachims ældste søn fylder 10 år den 28. august, fejres begivenheden med en film på DR. Efter Martin Jørgensen stod bag kameraet i mange år, er det nu hans lillebror, Mads, der filmer Nikolai. Hele ideen stammer fra deres far, Jacob Jørgensen, der driver JJ Film, og som har lavet TV-udsendelser om hele den kongelige familie.

- Vi har filmet Nikolai, siden han var seks måneder, fortæller Jacob Jørgensen.

- Ideen har været at filme ham hver 6. måned, ved det samme bord og med den samme baggrund gennem alle årene. Det er, som en blomst, der folder sig ud, her er det blot et barn. I den seneste tid har vi dog også fotograferet ham i andre situationer, nu hvor han er blevet ældre, laver han jo også ting på egen hånd.

Da de første optagelser blev lavet, var Martin Jørgensen med som sin fars fotograf, så han har været i tæt kontakt med sin senere papsøn, lige siden Nikolai var spæd. Nu er det Mads Jørgensen, der filmer for faderen.

- Endnu har filmen, der skal vare en halv time, ingen titel. Men det er meningen, at den skal vises på DR 1 i forbindelsen med Nikolais 10-års fødselsdag, forklarer Jacob Jørgensen.

Læs mere om: