17. sep. 2020
Af Marianne Singer

Første billede: Stilfuld Mary ankommer til australsk event

Kronprinsesse Mary. 
Kronprinsesse Mary.
Foto: Hanne Juul
Det var en yderst elegant kronprinsesse Mary, der torsdag formiddag ankom til Churchillparken tæt på Amalienborg for at afsløre et mindesmærke for faldne australske militærfolk.

I smukke omgivelser i Churchillparken, tæt på Amalienborg og Kastellet, ankom kronprinsesse Mary torsdag kort før middag til en helt særlig begivenhed, der på rørende vis forbinder hendes fødeland Australien med hjemlandet Danmark.

Kronprinsesse Mary har således sagt ja til at indvie mindesmærket The Australian War Memorial, der skal mindes det australske militær- og service personale, som bidrog til frigørelsen af Danmark under Anden Verdenskrig samt de faldne australske soldater fra Første Verdenskrig.

Kæmpede for Danmarks frihed

Deriblandt de 68 australske militærfolk fra Royal Australian Air Force, der blev skudt ned, mens de var på en mission under Anden Verdenskrig for at støtte Danmarks befrielse.

Det flotte mindesmærke er sat op af den australske ambassade i København med støtte fra Australian Department of Veterans’ Affairs og skal understrege den fælles militærhistorie og de fælles værdier omkring frihed og demokrati, der forbinder Australien og Danmark.

Det ligger meget symbolsk lige bag Frihedsmuseet i hjertet af København.

https://imgix.billedbladet.dk/_hjp1695_1.jpg
Foto: Hanne Juul

Læs mere om: