4. maj. 2022
Af Marianne Singer

Første gang: Kronprinsesse Mary klarede ny markant rolle til topkarakter

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Kronprinsesse Mary deltog i sin egenskab som kaptajn i Hjemmeværnet i Hjemmeværnets 4. maj parade på Kastellet i København, hvor hun havde helt styr på den militære dagsorden.

Normalt ser man mest dronningen og kronprinsen inspicere store militærparader, men onsdag aften var det kronprinsessen, der i sin egenskab som kaptajn i Hjemmeværet havde den fremtrædende rolle.

Således stod kronprinsesse Mary for første gang i spidsen ved Hjemmeværnets 4. maj parade, der markerer befrielsen den 4. maj 1945, hvor de tyske tropper i Danmark overgav sig efter fem års tysk besættelse.

Se seje kronprinsesse Mary inspicere parade og lægge en krans ved Hjemmeværnets store parade på Kastellet i toppen af artiklen

Jeg er stolt

Kronprinsesse Mary holdt en stærk tale under paraden, hvor hun takkede Hjemmeværnet for deres indsats.

- En meget stor tak for jeres indsats. Det kan I være stolte af. Det er jeg, lød det blandt andet fra kronprinsessen, der begyndte som menig i Hjemmeværnet i 2008.

Lagde krans

Forinden havde kronprinsesse Mary med tænksom mine lagt en krans med sit monogram ved Monumentet for Danmarks Internationale Indsats efter 1948, der er rejst for de mange danskere, der har været udsendt, er udsendt eller skal udsendes, og så dem, der aldrig vendte hjem i live.

Hjemmeværnet, der er skabt ud af den danske modstandsbevægelse, oplever i øjeblikket en fornyet interesse fra borgere, som ønsker at stille op som en del af det danske forsvar.

Læs mere om: