22. mar. 2023
Af Ulrik Ulriksen

Forberedelserne er i gang! Dette bliver prins Joachims første store opgave i USA

Prins Joachim
Prins Joachim
Foto: Martin Høien
Der er store forventninger til prins Joachims virke i USA, og der venter med stor sandsynlighed prinsen en kæmpe opgave, kort efter han er tiltrådt i sin nye stilling i Washington D.C.

Prins Joachim bliver ny forsvarsindustriattaché og stedfortrædende forsvarsattaché i USA.

Prinsen tiltræder 1. september 2023 Den Danske Ambassade i Washington D.C., hvor han som attaché skal dække USA og Canada.

Stillingen er for tre år med mulighed for forlængelse, og prinsens nye rolle vækker glæde i DI Forsvar og sikkerhed, der er brancheforening for forsvarsindustrien i Dansk Industri.

Store forventninger til prins Joachim

– Der er stor tilfredshed i forsvarsindustrien med, at Prins Joachim nu skal til Washington og understøtte danske virksomheders muligheder for at eksportere, siger Joachim Finkielman, branchedirektør for DI Forsvar og sikkerhed.

Næsten 50 pct. af danske forsvarseksport går til USA ifølge DI Forsvar og sikkerhed.

– Prins Joachim har i Paris gjort en enestående indsats for at støtte danske virksomheders bestræbelser på at samarbejde med Frankrig, og det er derfor med stor glæde, at vi ser frem til samarbejdet i USA, lyder det fra Joachim Finkielman, der i oktober ser frem til at møde prins Joachim i USA i en helt særlig sammenhæng.

Vigtig opgave i USA

– Allerede i oktober drager danske virksomheder til USA på et eksportfremstød, og her håber vi at få lejlighed til at trække på attachéens kompetencer, siger Finkielman.

Prins Joachim vil som forsvarsindustriattaché referere til Forsvarsministeriet og i det daglige virke til ambassadøren og forsvarsattachéen i Washington D.C.

Læs mere om: