Mandag, 4. april 2022 - af Ulrik Ulriksen

Fornem fejring: Prinsesse Marie til flot jubilæumsfest med Cambodjas prins

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
På en smuk aften i Cambodjas hovedstad fejrede prinsesse Marie et helt særligt jubilæum. Marie var i godt selskab med prins Tesso Sisowath.

Prinsesse Marie var en af æresgæsterne, da Folkekirkens Nødhjælp fejrede sit 100-års jubilæum med en fornem begivenhed på Hyatt Regency Hotel i Cambodjas hovedstad Phnom Penh.

Prinsesse Marie var i selskab med den lokale prins Tesso Sisowath samt 100 andre særligt inviterede gæster til fejringen.

Prinsesse Marie mødte prins 

Prins Tesso Sisowath, som har studeret i Frankrig i sine unge år, er kunstnerisk leder af den kongelige cambodjanske ballet, der optrådte til jubilæumsfejringen.

Prinsesse Marie og prins Tesso Sisowath
Prinsesse Marie og prins Tesso Sisowath
Foto: Kaspar Wenstrup

Den særlige jubilæumsreception indledtes med Cambodjas nationalhymne, hvorefter “Kong Christian” blev spillet, mens alle stod op.

Herefter optrådte Khmer Royal Apsara Ballet for prinsesse Marie og de øvrige gæster, og det var en kæmpe oplevelse.

Prinsessen fik mulighed for kort at møde danserne efter deres optræden, og så var der taler på programmet.

Leverede hovedtalen

Prinsesse Marie leverede aftenens hovedtale, og her kom prinsessen ind på det vigtige arbejde, som Folkekirkens Nødhjælp udfører.

- Jeg tror på, at alle mennesker er lige, og at alle skal behandles med værdighed og kærlighed, sagde prinsesse Marie blandt andet i sin tale, og kom også ind på, at hendes første arbejdsrejse til Cambodja som protektor for Folkekirkens Nødhjælp var hård på grund af alle de barske historier folk fortalte om deres liv og hverdag i fattigdom og med sociale udfordringer som vold i familien.

- Heldigvis så jeg hvilken forskel Folkekirkens Nødhjælp gør, lød det fra prinsessen i talen, der også gav udtryk for, at hun er taknemmelig for de erfaringer, hun har gjort sig som protektor for Folkekirkens Nødhjælp.

Perspektiv på sit eget liv

- Mine erfaringer i Folkekirkens Nødhjælp har givet mig så meget perspektiv i mit eget liv, sagde prinsessen, før hun rundede sin tale af.

- Jeg har virkelig glædet mig til dette besøg for at se arbejdet og tage tilbage til Danmark og fortælle, hvad jeg har set, hvilket vil inspirere danskerne til at støtte det vigtige arbejde.

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden