24. feb. 2022
Af Marianne Singer

Forvirring oppe på scenen: Kronprinsesse Mary hjalp med at få styr på tingene

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Der opstod kortvarig forvirring oppe på scenen under EliteForsk-prisuddelingen på Moltkes Palæ i København, men det fik kronprinsessen hurtigt styr på.

Det var en glad og veloplagt kronprinsesse Mary, der torsdag eftermiddag var med til at uddele Uddannelses- og Forskningsministeriets EliteForsk-priser i fornemme omgivelser i Moltkes Palæ i København.

Da første af fem prismodtagere, forsker Sune Lehmann, skulle op på scenen opstod der lidt forvirring om præcis, hvad der skulle ske.

Med grin og smil og lidt anvisninger fra kronprinsesse Mary kom situationen dog hurtigt på plads.

Se den herlige video med kronprinsesse Mary til prisfest i toppen af artiklen

Minister tilstede

Det var sammen med uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen, at kronprinsesse Mary uddelte flotte priser til fem af Danmarks dygtigste forskere.

Med EliteForsk-prisen følger 1,2 millioner kroner, hvoraf 200.000 kroner er en personlig hæderspris og en million kroner skal anvendes til forskningsaktiviteter.

Formålet med prisuddelingen er at skabe opmærksomhed om forskningen og hylde de største forskningsresultater.

Lang tradition

Det er i år 16. gang, at Uddannelses- og Forskningsministeriet fejrer dansk forsknings frontløbere med uddeling af priser og rejsestipendier. Ved arrangementet blev nemlig også tyve modtagere af et EliteForsk-rejsestipendium fejret.

Læs mere om: