Søndag, 3. januar 2021 — af Marianne Singer

Frederik fuld af beundring: I er lykkedes!

Kronprins Frederik under showet.
Kronprins Frederik under showet.
Foto: Lars Møller/DR
Kronprins Frederik var fuld af beundring og ros ved overrækkelsen af den prestigefyldte pris "Årets Sportsnavn" ved DRs store sportsgalla "Sport 2020".

Det var et spændende og længe ventet øjeblik, da kronprins Frederik under DRs store sportsshow skulle uddele en af aftenens fornemste priser "Årets Sportsnavn".

Inden vindernavnet blev afsløret, holdt kronprins Frederik en stærk tale, hvor han var fuld af beundring for de danske atleters præstationer i et år præget af corona.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Intet som det plejer

- Siden marts 2020 har intet været som det plejer, heller ikke i sportens verden. EM i fodbold med København som en af værtsbyerne - udsat, Sommer OL i Tokyo, som mange af jer atleter havde trænet frem imod - udsat, utallige konkurrencer og turneringer aflyst.

På trods af disse voldsomme corona-benspænd er det alligevel i løbet af 2020 lykkedes danske atleter at levere fantastiske præstationer i golf, i tennis, i badminton, i fodbold, i cykling og senest i håndbold, og Dansk Håndbold Forbund sikrede, at der blev afholdt EM på dansk jord.

Tak til alle danske atleter  som gennem året har givet os dramatiske, nervepirrende og fantastiske oplevelser og repræsenteret de rød-hvide farver på bedste vis. Selvom der har været rigtig mange pragtfulde præstationer, hvoraf tre står tilbage som vi så på introduktionen tidligere, så kan der kun være en vinder, lød det fra kronprins Frederik oppe på scenen, hvorefter han afslørede "Årets Sportsnavn".

-  Og årets sportsnavn 2020 er... Banelandsholdet! 

Banelandsholdet med deres flotte pris.
Foto: Lars Møller/DR

Storvindende hold

Det danske herrelandhold i banecyklingens disciplin 4000 meter holdforfølgelsesløb blev verdensmestre i Berlin i februar og satte verdensrekord tre gange undervejs.

Holdet består af Rasmus Lund, Julius Johansen, Lasse Norman Hansen og Frederik Rodenberg. 

Prisen uddeles af Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark og blev overrakt af kronprins Frederik.  

 

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden