25. maj. 2021
Af Marianne Singer

Frederik i topform inden stor dag

Kronprins Frederik.
Kronprins Frederik.
Foto: Martin Høien
Kronprins Frederik lyste op på talerstolen med skarpe budskaber dagen inden sin 53-års fødselsdag.

Kronprins Frederik gjorde tirsdag eftermiddag indtryk med vigtige og skarpe budskaber, da han som protektor for Food Nation var med til at dele en verdensnyhed under et prestigefyldt møde hos Food Nation i København.

Mødet fandt sted dagen inden kronprins Frederik onsdag fylder 53 år og han strålede af glæde og velvære under begivenheden.

https://imgix.billedbladet.dk/fredej_0.jpg
Kronprins Frederik på talerstolen.
Foto: Bjørg de Meza

Dagens æresgæst

Som dagens æresgæst holdt kronprinsen åbingstalen ved lanceringen af Global Food Talks, et nyt internationalt koncept, der skal være med til at synliggøre de danske fødevarevirksomheder som en ansvarlig og vigtig bidragsyder til grøn omstilling og bæredygtig udvikling.

Det skal ske med blandt andet ny teknologi og innovative løsninger, lød det fra kronprinsen.

Stadig restriktioner

På grund af coronarestriktoner blev lanceringen live-streamet og der var kun få deltagere tilstede sammen med kronprins Frederik, deriblandt fødevareminister Rasmus Prehn, direktør for Food Nation Lise Walbom og formand for Food Nation, Torben Ladegaard.

https://imgix.billedbladet.dk/frederikll.jpg
Kronprins Frederik ved ankomst.
Foto: Bjørg de Meza

Global Food Talks skal inspirere professionelle beslutningstagere i ind- og udland med idéer og løsninger til de største internationale udfordringer med fødevareproduktion ved at anspore til bæredygtig udvikling og implementering af nye løsninger og teknologier.

https://imgix.billedbladet.dk/frederikk.jpg
Kronprinsen med dagens deltagere.
Foto: Bjørg de Meza

Med siden 2018

Food Nation er et offentligt-privat samarbejde etableret i 2016 af regeringen og en række ledende private organisationer og virksomheder.

Food Nation repræsenterer hele den danske fødevareklynge, der er betegnelsen for den gruppe af erhverv, som primært er bygget op omkring landbrug, fiskeri og fødevareproduktion, deriblandt store virksomheder som Arla og Danish Crown.

Food Nation har til formål at øge kendskabet til Danmark som ledende fødevarenation og motivere den danske fødevareklynge til at forblive således.

Kronprinsen blev i 2018 protektor for Food Nation.

Læs mere om: