Frederik må måske ændre planer: Stor begivenhed i fare igen

Kronprins Frederik

Kronprins Frederik

Foto: Martin Høien
Til sommer skal kronprins Frederik efter sin ferie ifølge planen af sted på arbejde i forbindelse med Tokyo-OL, der blev aflyst i 2020 på grund af corona.

Kronprins Frederik står foran et meget travlt 2021, der blandt andet byder på arbejde i rollen som medlem af Den Internationale Olympiske Komité.

Ligesom alle andre medlemmer af IOC skal kronprinsen ifølge planen være til stede i Japan under sommerens Olympiske Lege i Tokyo.

Kronprins Frederik til OL

Legene skulle have været afviklet i sommeren 2020, men man måtte aflyse verdens største sportsbegivenhed på grund af corona-pandemien.

Nu er der 200 dage til starten på OL i Tokyo, og i Japan og i høj grad i Tokyo oplever man stigende coronasmitte.

Dermed er der nu igen usikkerhed i forbindelse med afviklingen af De Olympiske Lege til sommer.

Krise i Tokyo

Nytårsaften var der rekordmange nye smittetilfælde i Tokyo, og flere guvernører har bedt regeringen om at erklære undtagelsestilstand.

Alt dette sker på et tidspunkt, hvor der arbejdes på højtryk for at sikre, at der er forsvarlige forhold til OL for atleter, frivillige, pressefolk og tilskuere.

Stor pessimisme

Der er stor pessimisme blandt de lokale, og de fleste ønsker ifølge nye meningsmålinger OL aflyst.

Præsidenten for Japans organisationskomité, Yoshiro Mori, holder ifølge Ritzau og B.T. fast i, at man gennemfører OL, der efter planen afvikles fra 23. juli til 8. august.

Tegn abonnement på BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden