24. apr. 2020
Af Marianne Singer

Frederik og Mary er flyttet: Her bor de nu

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med deres børn, prins Christian, prinsesse Isabella, samt tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine.
Foto: Hanne Juul
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary er flyttet til Kancellihuset i Fredensborg, hvor de har residens de kommende måneder.

Kongehuset meddeler på deres hjemmeside, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary sammen med deres fire børn, prins Christian, 14, prinsesse Isabella, 13, samt tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine på ni år, er flyttet til Kancellihuset ved Fredensborg Slot i Nordsjælland.

"Fra fredag den 24. april 2020 tager Kronprinsparret sammen med deres fire børn residens i Kancellihuset ved Fredensborg Slot, hvor Deres Kongelige Højheder vil opholde sig i de kommende måneder.

Kronprinsparret overtog Kancellihuset i tiden omkring brylluppet i maj 2004. Forud for dette blev bygningen fra 1731 istandsat efter at have været Dronning Ingrids bolig gennem mange år. Frem til 2010, hvor Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg var færdigrenoveret, var Kancellihuset Kronprinsparrets primære residens. Det var derfor også i Kancellihuset, at Prins Christian og Prinsesse Isabella tilbragte deres første år.

I de sidste 10 år har Kronprinsfamilien jævnligt boet i Fredensborg i kortere perioder, men det har længe været familiens ønske at opholde sig i Kancellihuset i længere perioder ad gangen," lyder meddelelsen fra kongehuset.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-538742.jpg
Kancellihuset, hvor kronprinsfamilien nu skal bo.
Foto: Martin Høien

Idylliske omgivelser

Siden 2010 har kronprinsfamilien haft residens i Frederik 8.s Palæ på Amalienborg i centrum af København, men kommer nu til at bo i mere grønne omgivelser.

Kronprinsfamilien kommer med flytningen til at være nabo til dronning Margrethe, der for tiden opholder sig på Fredensborg Slot.

https://imgix.billedbladet.dk/fredensborg_slot_tsl_20200314_0001.jpg
Fredensborg Slot, hvor dronning Margrethe opholder sig for tiden.
Foto: Thomas Laursen

Sammen på afstand

Dronningen vil nok stadig ikke kunne se sine børnebørn på grund af corona-situationen, men kronprinsparret deltog den 16. april i en fødselsdagsmiddag hos dronningen.

Derfor er det sandsynligt, at kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kan se dronningen på afstand og i henhold til sundhedsmyndighedernes anvisninger.

Charmende hus

Efter flytningen til Amalienborg er det charmerende hvidkalkede hus især blevet brugt i weekender og ferier samt ved private fejringer, senest ved kronprins Frederiks 50-års fødselsdag i 2018.

Læs mere om: