23. jun. 2020
Af Marianne Singer

Frederik på hemmelige besøg med Mikkel Beha Erichsen

Kronprins Frederik og Mikkel Beha Erichsen. 
Kronprins Frederik og Mikkel Beha Erichsen.
Foto: Tom Andersson
Under sin sejltur med Mikkel Beha Erichsen og hans familie i Nordjylland kom kronprins Frederik forbi mange spændende steder, som seerne kan opleve i TV 2's kommende program "Kurs mod danske kyster" senere på sommeren.

For kronprins Frederik begyndte sommeren på fantastisk vis, da han sammen med tv-vært Mikkel Beha Erichsen og hans familie stak til søs med skibet Wallenberg i Nordjylland.

Sammen var de klar til at udforske landsdelens mange eventyrlige steder til Mikkel Beha Erichsen og hans families kommende rejseprogrammer ”Kurs mod danske kyster”, der bliver sendt på TV 2 til juli.

Seerne må spændt vente

Seerne må spændt vente med at se de unikke optagelser til, når de bliver sendt i næste måned, men gennem lokale medier og indbyggere kom der undervejs en del ud om, hvad Mikkel Beha Erichsen og hans familie havde oplevet med deres kongelige gæst undervejs.

Sejlturen begyndte torsdag den 11. juni over middag i Strandby, en lille fiskerby i Vendsyssel, hvor Mikkel sammen med familien og lokale håndværkere for et par år siden klargjorte det store stålskib Wallenberg på Jobi Værft.

Skønt billede

Her fik Mikkel og kronprinsen taget et fint billede foran Wallenberg til kongehusets sociale medier.

”Jeg er kommet om bord på familien Behas skib Wallenberg, hvor vi sammen de næste dage sejler ud på eventyr til en række kyster i det nordjyske. Der er ingen tvivl om, at farvandene herhjemme er utrolig smukke, særligt om sommeren, og jeg glæder mig til at dele historier og oplevelser om vores dejlige sommerland med familien, når jeg kommer hjem,” skrev Frederik til billedet.

Dejlig dykkertur

Fra Strandby sejlede familien med den kongelige gæst ud for øgruppen Hirsholmene på en dejlig dykkertur.

Det førte helt naturligt til et besøg på den næststørste ø Hirsholm, hvor kronprinsen overraskede øens eneste beboer, 78-årige Jørgen Nielsen med sin ankomst.

https://imgix.billedbladet.dk/img_4509_0.jpg
Kronprins Frederik ankommer til Hirsholm sammen med Mikkel Beha Erichsen og hans sønner Theis og Emil.
Foto: Jørgen Nielsen
https://imgix.billedbladet.dk/img_4511_0.jpg
Kronprins Frederik og Mikkel Beha Erichsen sammen med øboeren Jørgen Nielsen.
Foto: Jørgen Nielsen

Ud på havet

Derefter gik turen videre til Læsø, der er den største ø i Kattegat.

https://imgix.billedbladet.dk/17_lapo_wallenberg_og_hkh_kronprins_frederik_81mm.jpg
Kronprins Frederik og Mikkel Beha Erichsen foran skibet Wallenberg på Læsø.
Foto: Tom Andersson

Her tog hele selskabet fredag morgen en tur ud på havet med fiskeskipper Erik Poulsen på båden FN104 Carpe Diem, der har specialiseret sig i at fange jomfruhummere.

Trak i arbejdstøjet

Undervejs trak kronprinsen også selv i arbejdstøjet med blå gummihandsker og hjalp til med at sortere dagens fangst i højt humør.

Om eftermiddagen fik kronprinsen sammen med Mikkel Beha Erichsen og hans familie en rundvisning på Læsø Saltsyderi, og i løbet af dagen blev der selvfølgelig også tid til nogle gode snakke på øens havn med de lokale.

Sluttede i Skagen

På tredjedagen fortsatte turen til Skagen, hvor også spændende oplevelser ventede med blandt andet et besøg på Grenen, der er Danmarks nordligste punkt, og det var også i Skagen Havn, at optagelserne og eventyret i ”Kurs mod danske kyster” sluttede.

Det er planen, at det første program af ”Kurs mod danske kyster” skal sendes torsdag den 16. juli klokken 20.00 på TV 2.

Læs hele den spændende reportage og se de spændende billeder fra sejlturen i det nye nummer af BILLED-BLADET.

BB25 webgrafik

Læs mere om: