Mandag, 7. juni 2021 — af Marianne Singer

Frederik spreder glæde hjemme i palæet: Gør det for 28. gang

Kronprins Frederik ved dagens legatuddeling på Amalienborg. 
Kronprins Frederik ved dagens legatuddeling på Amalienborg. 
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
Kronprins Frederik vakte mandag stor glæde, da han hjemme på Amalienborg for 28. gang uddelte legater fra Crown Prince Frederik Fund.

Kronprins Frederik inviterede mandag eftermiddag traditionen tro indenfor i Frederik 8. s Palæ på Amalienborg for at uddele årets legater fra Crown Prince Frederik Fund.

Det var 28. gang, at kronprins Frederik uddelte de eftertragtede legater, der er en folkegave, som han fik af dansk-amerikanere i 25-års fødselsdagsgave under sine studier ved Harvard University i Boston, USA.

Gennem tiden har mere end 45 ansøgere fået tildelt et legat af kronprinsen. 

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Fascinerende rum

Ligesom sidste gang fandt det fornemme arrangement sted i et af palæets mest fascinerende rum, Damesalen, der er smykket med en slags moderne gobelin, som ligner en elektrisk storm, kreeret af den svenske fotograf Miriam Bäckström.

Kronprins Frederik holdt en veloplagt tale ved dagens legatoverrækkelse. 
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Sidste år fik Thor Sommerstrand tildelt et legat til en Mid-Career Master, men måtte på grund af pandemien udsætte sine studier på John F. Kennedy School of Government et år.

Derfor overrakte kronprinsen ved dagens uddeling det kongelige legat til Thor Sommerstrand, som siden 2019 har været udsendt for FN som Chief of ”Observer Group Golan, United Nations Truce Supervision Organization” i Syrien.

Den stolte legatmodtager Thor Sommerstrand sammen med kronprins Frederik. 
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset
En glad kronprins tager imod gæsterne til dagens arrangement. 
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Talentfulde studerende 

Derudover modtog de talentfulde studerende Leise Sandemann og Sarah Frandsen hver et legat. 

De bor begge i udlandet og kunne på grund af Covid-19-situationen ikke være til stede ved legatoverrækkelsen.

Spændende projekter 

Leise Sandemann har en bachelorgrad fra University College i London og begyndte sin karriere hos McKinsey & Company, hvor hendes første opgave involverede at hjælpe et stort oliefirma med at forme en strategi for nye ”grønne” muligheder.

I dag arbejder hun i McKinsey’s non-profit organization som gruppeleder for et projekt i Indonesien, der vedrører implementering af bedre løsninger for håndtering af affald.

Sarah Frandsen tog sin barchelorgrad på Copenhagen Business School (CBS) og arbejdede derefter hos McKinsey & Company, hvor hun fokuserede på både danske og udenlandske projekter.

Hun blev siden optaget på MBA/MPA-uddannelsen på Stanford Business School i Californien og Harvard Kennedy School og har gennem sit arbejde opbygget en stærk interesse i ligestilling og socialt ansvar.

Støtter et års studie

Fondens formål er at yde økonomisk støtte til studerende indenfor samfundsvidenskaberne til ét års studie ved John F. Kennedy School of Government på Harvard University.

Fonden uddeler årligt legater til non-degree studier og en Mid-Career Master.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden