21. feb. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Frederik var et hit til Tour de France-fest på rådhuset

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Martin Høien
Cykelfans fra alle dele af det danske samfund kan glæde sig over, at Tour de France for alvor kommer til Danmark i 2021. Det blev fejret i dag på Københavns Rådhus, hvor kronprins Frederik førte an i hovedfeltet af talere.

Der er virkelig noget at glæde sig til for alle danske cykelfans. Verdens største etapeløb Tour de France indledes i Danmark i sæsonen 2021, hvor der bydes på både enkeltstart i København og etape over Storebæltsbroen.

Til en stor Tour de France-fest i dag på Københavns Rådhus førte kronprins Frederik an i hovedfeltet af talere. Frederik havde gode ben og velsmurt stemmebånd, da han i sin tale indledte på flydende fransk, hvilket imponerede alle.

Imponeret af Frederik

Især Tour de France-direktøren, Christian Prudhomme, så ud til at være særdeles tilfreds med både form og indhold på den royale tale, der understregede, at det bliver en helt unik og historisk begivenhed på dansk grund.

- Jeg er overbevist om, at alle danskere vil være med til at gøre det til en særlig begivenhed sammen med jer. Vi venter utålmodigt på 2021, lød det fra kronprins Frederik, der selv er en ivrig cyklist. Frederik kører både på mountainbike, citybike og ladcykel i ny og næ.

Cykelløb på slotspladsen

Det bliver den 2., 3. og 4. juli 2021, Danmark skal lægge asfalt og måske Amalienborg-brosten til hele tre etaper af Tour de France under overskriften ”Grand Départ Copenhagen – Denmark”.

Åbningsetapen, Grand Départ, bliver en 13 kilometer enkeltstart i det centrale København. For år tilbage bød etapeløbet Danmark Rundt på en enkeltstart, der minder om Tour de France-startetapen.

Dengang bragte ruten det internationale rytterfelt en tur henover brostenen på Amalienborg.

Hvis succesen gentages med en Tour de France-rute henover slotspladsen, så kan kronprinsfamilien og dronning Margrethe nyde Tour-heltene rulle forbi deres palæer den 2. juli om to år.

Læs mere om: