3. jun. 2022
Af Marianne Singer

Friskt gjort: Prinsesse Marie i usædvanlige rammer

Prinsesse Marie var helt frisk på at hjælpe til i køkkenet før en stor reception i forbindelse med indvielsen af et nyt køkken og en spisesal i Det danske Studenterhus i Paris.

Det er et sjældent syn at se en kongelig være med til at lave maden til en kongelig opgave, de selv deltager i.

Men prinsesse Marie var helt frisk på den udfordring, da hun torsdag som protektor var med til at indvie et nyt køkken i Det danske Studenterhus i Paris.

Lækker menu

Det var tidligere på dagen, inden indvielsen, at prinsesse Marie kom forbi for, sammen med studerende fra huset, den italienske kok Samantha Vergati og firmaet Altrimentiat lave mad til receptionsmenuen, der blev serveret senere på dagen.

Menuen var tilrettelagt med fokus på at bekæmpe madspild, som er en af prinsessens største hjertesager.

Sammen fik de lavet blandt andet flere salater og lækre pestoer med brug af grøntsager og brøde, der var gået over dato.

Dybt engageret

Prinsessen har i en årrække været engageret i kampen mod madspild, og fremover vil madspildsbekæmpelse også være en del af Studenterhusets bæredygtighedsstrategi.

De studerende kan nu nyde deres fællesspisning og sociale samvær i helt nye køkken- og spisefaciliteter.

Det nye køkken er tegnet af arkitektfirmaet Henning Larsen.

Uddannelses- og forskningsminister Jesper Petersen og Danmarks ambassadør i Frankrig Michael Starbæk Christensen deltog også i indvielsesarrangementet.

Overtog fra dronningen

Det danske Studenterhus blev indviet i 1932 og er beliggende i Universitetsbyen, Cité Internationale Universitaire i Paris. Huset har været renoveret i flere faser, og med indvielsen af det nye køkken og spisesal er en mangeårig renoveringsproces bragt til ende.

Prinsesse Marie har været protektor for Det danske Studenterhus siden 2013.

Prinsessen overtog protektionen efter Hendes Majestæt Dronningen, som havde været protektor for Studenterhuset siden 1972.

Se billederne fra prinsessen besøg i galleriet øverst i artiklen.

Læs mere om: