Lørdag, 8. januar 2022 - af Christinna Braun

Fuld fart på Vincent og Josephine: Sådan er Frederik og Marys tvillinger

Fotomontage. Prins Vincent og prinsesse Josephine. 

Fotomontage. Prins Vincent og prinsesse Josephine. 

Foto: Lars H. Laursen
Kronprinsparrets to yngste børn, prinsesse Josephine og prins Vincent, er et par rigtig dejlige unger. BILLED-BLADETs kongehus-ekspert Ulrik Ulriksen fortæller om børnene her.

I 11 år har vi haft fornøjelsen af kronprinsparrets skønne tvillinger, prins Vincent og prinsesse Josephine. De har siden, de var helt små sat fut i kronprinsfamilien med deres store glæde og sjove personligheder.

Det fortæller BILLED-BLADETs kongehus-ekspert Ulrik Ulriksen, i anledning af prins Vincent og prinsesse Josephines 11-års fødselsdag den 8. januar, mere om herunder.

- Helt overordnet er tvillingerne de seneste år trådt mere i karakter end nogensinde, og sådan er det jo, når man bliver ældre. Man bliver mere sikker i sin fremtræden. Det er sådan, vi oplever dem til officielle arrangementer. I balance og mere markante end nogensinde, begynder Ulrik Ulriksen.

- Prinsesse Josephine er en energiladet humørbombe. Selvom vi jo ikke oplever dem hjemme i deres private rammer, så har vi fået et lille kig indenfor i kulissen i ny og næ. Der kan vi se, at Josephine er med til at sørge for liv og glade dage. Det har vi fx oplevet i en privat video fra kronprinsfamiliens baghave på Amalienborg, hvor Josephine giver den gas i en familie-fodboldkamp. Vi har også oplevet mange gange, at hun ikke er bange for at ”skeje ud”, sagt med et glimt i øjet. Sådan har hun været, siden hun var helt lille, hvor både hun og storesøster prinsesse Isabella ofte dansede ud af teatret eller Tivoli, når de havde været til forestillinger.

Det er ikke mere end fire måneder siden, prinsesse Josephine overraskede både pressen og de omkringstående mennesker til Royal Run, hvor prinsessen pludselig brød ud i en dans, som mange af hendes jævnaldrende nok kender til.

- I september til Royal Run stod prinsesse Josephine forrest med prinsesse Isabella og prins Vincent til opløbet til familieløbet på Amalienborg. Musikken bragede ud af højtalerne, mens alle løberne ventede på at komme i gang, og der kunne Josephine altså bare ikke stå stille. Hun dansede en dans fra det sociale medie Tik Tok, og af de mange løbere, jeg kunne se, var der ingen, der varmede så intenst og så sejt op som prinsesse Josephine. Det var med et kæmpe smil på. Jeg tænker også, det er sådan hun er hjemme på Amalienborg, når der bliver spillet musik i højtalerne, fortæller BILLED-BLADETs kongehus-ekspert Ulrik Ulriksen med et grin.

- Også i december overraskede prinsesse Josephine med en video, der blev lagt på kongehusets sociale medier. Her viste hun, at hun har arvet lidt af mor Marys talent med kameraet, og det var en rigtig fin julevideo med et upyntet juletræ, der med et trylleslag står pyntet, mens Kelly Clarksons julesang ”Underneath the Tree” spiller.

BILLED-BLADETs kongehus-ekspert Ulrik Ulriksen fortæller, at da tvillingerne var mindre, kunne man se, hvor forskellige de var, når de deltog i officielle begivenheder. Nu er der ikke længere den helt samme forskellighed, fortæller Ulrik Ulriksen.

- Prins Vincent har tidligere været en stille og rolig og lidt tilbageholdende dreng, som har overladt scenen til Josephine, når de har været til officielle arrangementer. Sådan er det ikke mere. Jeg oplever i dag Vincent som mindst lige så udtryksfuld som Josephine, når vi ser dem i officielle sammenhænge. Helt privat har vi oplevet prins Vincent sammen med familien i den tidligere omtalt video fra kronprinsfamiliens baghave på Amalienborg, hvor han gav den fuld gas på både trampolinen og i fodboldkampen mod resten af kronprinsparrets børn.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Ligesom prinsesse Josephine gav den gas til Royal Run, markerede prins Vincent sig til samme begivenhed – det var dog bare løbet, og ikke dansen, der gav ham opmærksomhed.

- Han markerede sig bestemt også til Royal Run i september. Han beviste han, at han måske er familiens allerstørste løbetalent. Den dengang 10-årige prins løb familieløbet, der er omkring 1,6 kilometer, på 7,16 minutter. Da han kom i mål, sprudlede han af glæde og stolthed over sin præstation, og der var ikke noget med at holde følelserne tilbage i den situation. Han tog i øvrigt også lige et ekstra løb til Royal Run, hvilket jo også viser, han har et stærkt konkurrencegen. Netop det konkurrencegen har hans mor, kronprinsesse Mary, også omtalt i sin tale i kronprins Frederik på hans 50-års fødselsdag. Her nævnte hun, at hele familien var enige om, at prins Vincent havde det store konkurrencegen fra kronprins Frederik.

Prins Vincent viser – som sin tvillingesøster – et talent indenfor at tage billeder. Der er noget, deres mor kronprinsesse Mary gør sig meget i, og det er ofte hende, der står bag fødselsdagsportrætter, billeder fra ferier osv.

- Helt privat har prins Vincent et særligt forhold til mor Mary – udover de selvfølgelig er mor og søn. Det ser man i deres fælles interesse for at filme og fotografere. For nyligt har vi set dem i et rigtig fint samarbejde om fotograferingen af kronprinsfamilien to nye hundehvalpe, som de delte på kongehusets sociale medier. Derudover har han stået bag en video med kronprinsparret, der træner til Royal Run, så der er ingen tvivl om, at han og kronprinsessen kan hygge sig med deres hobby sammen.

Med deres gode humør og festlige personligheder er der ikke nogen tvivl om, at prinsesse Josephine og prins Vincent sørger for, at der er ekstra liv og glade dage hjemme hos kronprinsfamilien i de helt private rammer, afslutter Ulrik Ulriksen.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden