5. jun. 2023
Af Ulrik Ulriksen

Fulgte godt råd: Kronprins Frederik og prins Joachim traf vigtig og rigtig beslutning

Kronprins Frederik og prins Joachim
Kronprins Frederik og prins Joachim
Foto: Hanne Juul
For kronprins Frederik og prins Joachim åbnede en helt ny verden sig, da de forlod Krebs’ Skole til fordel for deres nye gymnasium, hvorfra de blev studenter i 1986. Tiden på Øregård Gymnasium var et hit for de royale brødre.

Da kronprins Frederik og prins Joachim i 1983 var ved at være færdige med 9. klasse på Krebs’ Skole i København nær Amalienborg, skulle de sammen med deres forældre træffe en vigtig beslutning rent uddannelsesmæssigt.

Frederik og Joachim ville begge gerne være studenter, og nu skulle brødrene finde det rigtige sted at nyde årene i 1., 2. og 3. g.

Kronprinsen og prinsen valgte Øregård Gymnasium i Hellerup som stedet, hvorfra de ville være studenter, hvilket de blev i sommeren 1986 efter tre fuldstændig forrygende, festlige og formative år med fuld knald på det faglige og sociale liv.

Frederik og Joachim fik et tilbud, de ikke kunne afslå

Når Frederik og Joachim valgte Øregård Gymnasium, var en af årsagerne, at de begge ønskede at være sproglige studenter samt at der var en særlig forbindelse mellem deres grundskole og Øregård.

Det var således i 1980’erne ganske normalt, at Krebs’-elever, der ville være sproglige studenter – dengang kaldte man de mest almindelige linjer for nysproglig og samfundssproglig linje – af Krebs’ Skole blev anbefalet at søge om at blive optaget på Øregård Gymnasium.

Valgte man som Krebs'-elev i 80'erne at gå den matematisk-fysiske vej i gymnasiet, blev man i stedet for Øregård anbefalet at søge til Gammel Hellerup Gymnasium.

Kronprinsen og prins Joachim fulgte Øregård-rådet, og det gjorde en lille håndfuld af deres klassekammerater fra 9. klasse også, og det betød, at Frederik og Joachim faktisk indledte 1.g sammen med flere af deres venner fra de gyldne skoleår på privatskolen Krebs’ på Østerbro i København.

Sammen med gode kammerater

I det hele taget var der mange elever fra Krebs’ Skole på Øregård i den tid, Frederik og Joachim var elever dér, og for de royale brødre må det det have været rart at tage hul på den udfordrende gymnasietid omgivet af gamle venner fra tiden på deres tidligere skole.

Isabella på Øregård efter sommerferien

Efter sommerferien skal kronprinsparrets ældste datter prinsesse Isabella begynde i 1.g på Øregård Gymnasium, mens prins Christian efter sommerferien tager hul på 3.g på Ordrup Gymnasium.

Prins Joachims sønner grev Nikolai og grev Felix er studenter fra henholdsvis Herlufsholm Gymnasium og Gammel Hellerup Gymnasium.

Læs mere om: