18. aug. 2021
Af Marie Krakau

Går lige i mor-hjertet: Marie bar halskæde med sød betydning

Prinsesse Marie
Prinsesse Marie
Foto: Lars H. Laursen
Prinsesse Marie bar en halskæde, der går lige i mange forældres hjerter.

Prinsesse Marie var onsdag til åbningen af madfestivalen Copenhagen Cooking i Industriens Hus i København, og her bar hun et smukt og betydningsfuldt smykke.

Prinsessen havde matchet sin lyse, lette kjole med en halskæde i rosaguld med to vedhæng: et A og et H dekoreret med diamanter.

https://imgix.billedbladet.dk/_lhl1662w.jpg
Foto: Lars H. Laursen

A'et og H'er er henviser naturligvis til hendes børn, prins Henrik og prinsesse Athenas, initialer. På den måde kan Marie altid have sine børn med sig, omend blot i smykkeform.

Halskæden er specialdesignet af Christine Hvelplund, og er en fødselsdagsgave fra nogle af prinsessens nære venner, som hun fik, da hun fyldte 40 år i 2016.

https://imgix.billedbladet.dk/_lhl1662wwww.jpg
Prinsesse Marie.
Foto: Lars H. Laursen

Prinsesse Marie er ikke den eneste kongelige mor, der ved flere lejligheder har båret en halskæde med sine børns initialer. Britiske hertuginde Kate har flere halskæder med bogstaverne G, C og L, for George, Charlotte og Louis. Læs mere om en af dem her:

Børnene på ferie med farmor

Prinsesse Marie, der til dagligt bor i Paris sammen med prins Joachim og deres to fælless børn, har været i Danmark i et par uger.

Under noget af besøget har også prins Joachim, prins Henrik og prinsesse Athena været i Danmark.

Familien har bl.a. nydt hinandens og storebror prins Felix' selskab ved Copenhagen Historic Grand Prix, ligesom familien på fire har været i Grønnegårds Teatret og se forestillingen "Jean de France".

Søndag delte kongehuset et nyt billede på de sociale medier, der kunne afsløre, at Joachim, Henrik og Athena ikke længere er i Danmark. På billedet, og i teksten der ledsager det, fremgår det nemlig, at de tre i weekenden var på ferie på Cayx i Sydfrankring sammen med dronning Margrethe.

Læs mere om: