Fredag, 18. september 2020 - af Marianne Singer

Gav glimt af hjemmelivet: Mary begejstrer med skønt rod

Kronprinsesse Mary.

Kronprinsesse Mary.

Foto: Hanne Juul
Kronprinsesse Mary vækker begejstring på kongehusets Instagram-profil med sit afslappede arbejdskontor på Amalienborg.

Kronprinsesse Mary fik ikke bare masser af ros for sine vigtige budskaber omkring kvinder og pigers rettigheder, men også for sit charmerende kontor på Amalienborg, efter at have delt billeder derfra på kongehusets Instagram-profil. 

Foto: Kongehuset

Det var i forbindelse med sit første møde med medlemmerne af den uafhængige ICPD25 højniveaukommission, oprettet af FNs Befolkningsfond, at kronprinsesse Mary viste et glimt af de hyggelige omgivelser, som hun arbejder i hjemme i Frederik 8.s Palæ. 

Elsker hendes skrivebord

"Elsker hendes skrivebord - meget levende og skønt rodet som et skrivebord skal være", "Er vild med billederne af deres fire smukke børn, der hænger på væggen", "Og tydeligvis mor med stort M. De børn er med overalt - selv når de er i skole - så hænger de og fylder hele mors væg" og "Vild med det her hjemmekontor-opslag", lød bare nogle af de mange positive kommentarer om Marys kontor. 

På skrivebordet ligger både forskellige papirer, det der ser ud til at være håndsprit, en creme, notesbøger, hendes mobil og en ledning, mens der også står en karton vand og et musselmalet krus fra Royal Copenhagen fremme. 

Søde portrætter

I baggrunden smykker skønne sort-hvide portrætter af kronprinsparrets fire børn taget af fotograf Franne Voigt væggen. 

På billede nummer to kan man også se en flere coffee table bøger i vindueskarmen.

Vigtigt job

Det var torsdag, at kongehuset oplyste, at kronprinsessen har takket ja til at indtræde i den nye højniveaukommission, der skal følge op på de globale tilsagn, der blev givet på Nairobi Summit i november sidste år.

Tilsagn, der er baseret på UNFPAs tre kernemålsætninger, hvor enhver graviditet er ønsket, enhver fødsel er sikker, og hvor alle unge har mulighed for at udleve deres fulde potentiale.

Egne ord

Til opslaget skriver kronprinsesse Mary selv: 

"I dag havde jeg fornøjelsen af at møde de øvrige medlemmer ved det første møde i den uafhængige ICPD25 højniveaukommission, som FNs Befolkningsfond har taget initiativ til at oprette. Nogle af medlemmerne kender jeg fra tidligere, og andre var nye. Der er tale om mennesker med forskellige baggrunde og kompetencer, og fra forskellige dele af verden. ⁣

Jeg glæder mig til det kommende arbejde for at gøre det eneste rigtige og kloge, og det er at indfri verdens løfte om at sikre kvinder og pigers rettigheder og lige muligheder. Eller sagt på en anden måde at arbejde for, at kvinder og piger har den viden og de redskaber, der skal til, for, at de kan bestemme over deres egen krop og dermed deres eget liv. Det skal vi kæmpe for...."

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden