31. maj. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Glad og stolt kronprinsesse Mary på stor dag: Livet skal leves

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere Marketing cookies.

Kronprinsesse Mary var i hovedrollen, da der var festlig begivenhed på Østerbro i København i anledning af, at kronprinsessen lagde grundstenen til Mary Elizabeths Hospital.

Kronprinsesse Mary har lagt grundstenen til Rigshospitalets kommende hospital for børn, unge, gravide og deres familier.

Det skete i forbindelse med en fejring på Østerbro i København i anledning, af at arbejdet med det nye “Mary Elizabeth Hospital – Riget for børn, unge og gravide” nu for alvor er i gang.

Kronprinsesse Mary har glædet sig

Forud for grundstensnedlæggelsen holdt kronprinsessen en tale, og hun havde fokus på, at det nye sted på Rigshospitalet kan danne en god ramme for borgere både i livets lykkeligste stunder, og også i vanskelige perioder.

- Hvor har jeg glædet mig til i dag. Fordi vi i dag lægger grundstenen til et nyt banebrydende hospital. Et hospital for børn, unge, gravide og deres familier. Hvor behandling, tryghed, trivsel og motivation går hånd-i-hånd. Et hospital med ambition om at tilbyde behandling på højeste internationale niveau. Et hospital med mennesket i centrum, hvor livet skal leves – også når man er ramt af alvorlig sygdom. Et hospital, hvor plads er skabt til patienters og familiers liv og behov – et sted, der skal være trygt og hjemligt, sagde kronprinsessen blandt andet.

Lagt i tidskapsel

Da talen var afsluttet, blev talepapiret også lagt i en tidskapsel, der er placeret under den grundsten, kronprinsessen lagde som afslutning på dagens højtidelighed.

Mary Elizabeths Hospital ventes at stå færdigt i løbet af 2026.

Læs mere om: