4. aug. 2020
Af Trine Larsen

GOD NYHED: Prins Joachim udskrevet

Prins Joachim
Prins Joachim
Foto: Martin Høien
Prins Joachim er i blevet udskrevet fra universitetshospitalet i Toulouse, hvor prinsen de sidste 11 dage har været indlagt og opereret for en blodprop i hjernen. Prinsen skal nu slappe af og passe på sig selv den kommende tid

Prins Joachim er kommet sig så godt efter den blodprop, der ramte prinsen forrige fredag, mens han holdt sommerferie sammen med prinsesse Marie på Chateau de Cayx, at prinsen nu er blevet udskrevet fra hospitalet i Frankrig. Her har prinsen været indlagt siden han fredag 25. juli blev hasteindlagt og opereret for en blodprop i hjernen.

Det skriver kongehuset i en netop udsendt pressemeddelelse, hvor det fremgår, at prins Joachim blev udskrevet fra hospitalet i går mandag.

- Det er nu lægernes vurdering, at Prinsens helbred er forbedret i en sådan grad, at Hans Kongelige Højhed kan udskrives, og Prins Joachim opholder sig nu på Château de Cayx. Det er fortsat familiens ønske, at Prinsen får den fornødne ro til at komme sig helt, står der i pressemeddelelsen, hvor prinsen og prinsessen også roser hospitals personalet.

Prins Joachim og Prinsesse Marie vil gerne benytte lejligheden til at takke det involverede hospitalspersonale for et professionelt forløb.

Prins Joachim har siden indlæggelsen arbejdet hårdt på at blive frisk nok til at komme hjem til familien og påbegynde den genoptræning, som er nødvendig for at prinsen kommer sig helt efter chokket.

Kun fire dage efter den alvorlige operationen kunne prinsens franske læger, der har opereret og behandlet prinsen under indlæggelsen, meddele, at prins Joachim formentlig slipper helt uden fysiske følger og andre mén efter hændelsen.

De gode nyheder omkring prins Joachims helbred gav håb og alt tyder nu på, at prins Joachim er sluppet ualmindelig heldigt fra blodproppen og at sygdomsforløbet ikke bliver så langt og alvorligt som frygtet.

Dermed kan prinsen og hustruen, prinsesse Marie, samt resten af den kongelige familie nu ånde lettet op.

Prins Joachim står foran at skulle påbegynde et nyt job, som forsvarsattaché på Den Danske Ambassade i Paris og som det ser ud nu, vil prinsens blodprop ikke være en hindring for dét. Endnu er der intet nyt om den beslutning, men alt tyder på, at prinsen kan begynde jobbet, kun kort tid efter det ellers var planen 1. september.

Læs mere om: