Tirsdag, 28. juli 2020 - af Ulrik Ulriksen

Godt nyt fra kongehuset: Prins Joachim er i bedring!

Prins Joachim.
Prins Joachim.
Foto: Krestine Havemann
Prins Joachim har det efter omstændighederne godt efter sin operation for en blodprop i hjernen. Det melder kongehuset ud i en helt ny pressemeddelse.

Prins Joachim blev fredag aften ramt af en blodprop, mens han nød sin sommerferie med den nære familie var på Chateau de Cayx i Frankrig.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

På hospitalet i Toulouse blev prinsen indlagt og opereret, og hans tilstand var efter operationen stabil ifølge kongehuset.

Prins Joachim har det efter omstændighederne godt

Nu er der nyt fra kongehusets kommunikationsafdeling, som netop har udsendt denne pressemeddelelse:

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim blev natten til lørdag den 25. juli 2020 opereret for en blodprop i hjernen på Universitetshospitalet i Toulouse, Frankrig. Efter de seneste dages indlæggelse og behandling på intensivafdelingen er det nu lægernes vurdering, at Prins Joachim ikke får fysiske følger eller andre men som følge af blodproppen. Blodproppen i hjernen skyldtes en pludselig dissektion af en arterie, og hospitalets lægefaglige team vurderer, at risikoen for tilbagefald er meget lille, når arterien først er helet. Prins Joachim forventes snarest at blive flyttet fra intensivafdelingen, men vil fortsat være indlagt i den kommende tid. Det er stadig den kongelige families håb, at medierne vil efterleve ønsket om ro og respekt for privatlivet. Prins Joachim og Prinsesse Marie vil gerne takke for støtten og de mange varme hilsner, som de har modtaget de seneste dage. Dette betyder meget. Også Hendes Majestæt Dronningen takker varmt for al den sympati, som er blevet vist den kongelige familie.

Joachim og Marie skulle nyde ferien

Et par timer, inden han blev ramt af en blodprop, fortalte prins Joachim et lokalt fransk medie, La Depeche, hvordan han og prinsesse Marie skulle nyde de næste par feriedage.

Skulle på museum

De skulle blandt andet til katedralen Albi og til Toulouse-Lautrec museet, og så ville de retur til Parus, hvor de har fast fransk adresse.

Den 1. september skal prins Joachim efter planen begynde i sin drømmestilling som forsvarsattaché i ved den danske ambassade i Paris

Operationen var vellykket

Her er kongehusets pressemeddelelse fra lørdag aften:

Hans Kongelige Højhed Prins Joachim blev sent i aftes indlagt på Universitetshospitalet i Toulouse, Frankrig. Prinsen blev umiddelbart herefter opereret for en blodprop i hjernen og operationen var vellykket. Hans Kongelige Højheds tilstand er i dag stabil.

 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden