Søndag, 6. februar 2011 - af af Annelise Weimann

Grandpapa Henrik imponerede Nikolai og Felix

Prins Nikolai og prins Felix syntes, det var en flot elefant, deres farfar havde malet. Og stolt var prins Henrik.
Prins Nikolai og prins Felix syntes, det var en flot elefant, deres farfar havde malet. Og stolt var prins Henrik.
Foto: Hanne Juul/BILLED-BLADET
Prins Nikolai og prins Felix var imponerede ved afsløringen af den elefant, deres grandpapa har malet til Elefant Paraden i København.

- Den har jeg malet hjemme i dronningens atelier på Amalienborg, sagde en glad og stolt prins Henrik, da den elefant, han har malet til den store Elefant Parade i København til sommer, blev vist frem i fredags for første gang.

Med til afsløringen var hans to ældste børnebørn, prins Nikolai, 11, og prins Felix på otte år, og de var nærmest stumme af beundring over farfars flotte kunststykke. De kalder ham grandpapa, det franske ord for farfar, og det er tydeligt, at der er et varmt og hjerteligt forhold mellem dem.

Det var da også prins Henriks idé at tage Nikolai og Felix med til afsløringen, og selvfølgelig skulle de også være med til at trække i det kongeblå stykke stof, der dækkede elefanten. De kiggede lidt benovet på deres farfar, men da han sagde: Træk, var de begge klar og trak stoffet af, og dermed var den kongelige elefant afsløret.

Et symbol på Danmark

Prins Henriks elefant er næsten to meter høj og var helt hvid, da den blev afleveret på Amalienborg. Prinsgemalen måtte selv om, hvordan han ville dekorere elefanten, og han valgte at male den med guld og lyseblåt ligesom farverne i Elefantordenen.

- Jeg har malet den efter en af elefanterne på Rosenborg, og jeg kalder den Ridder Elefanten. Jeg synes, den er et symbol på Danmark, forklarede prins Henrik, der har givet sin elefant en række røde hjerter om det ene ben og malet neglene med guldmaling. I panden har den prins Henriks monogram i skinnende sten.

Er det ædelstene fra Rosenborg?

- Nej, det er ægte plastik, fortalte prins Henrik og grinede højlydt.

Har dronningen set elefanten?

- Ja, og jeg fortæller ikke, hvad hun sagde om den. Men Nikolai og Felix kan godt li' den.

Prins Henrik blev færdige med elefanten kun et par dage, før den blev afsløret og var lidt i tvivl, om han stadig havde maling på hænderne. De var dog helt rene. Til gengæld fik både prins Nikolai og prins Felix maling på, da de fik en række farver og hver deres lille elefant, de skulle dekorere.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden