Lørdag, 1. oktober 2022 - af Marianne Singer

Grev Ingolf mistede også prinsetitel: Man skal lige vænne sig til det

Grevinde Sussie og grev Ingolf ved gallaforestillingen på Det Kongelige Teater i anledning af dronningens jubilæumsfejring i starten af september. 

Grevinde Sussie og grev Ingolf ved gallaforestillingen på Det Kongelige Teater i anledning af dronningens jubilæumsfejring i starten af september. 

Foto: Martin Høien
Dronning Margrethes fætter, grev Ingolf, har ligesom prins Joachims børn også skullet skifte sin prinse-titel ud med en greve-titel. I et stort interview med Egtved Posten i april fortalte han om, hvordan det føltes.

I et stort interview med Egtved Posten i april fortalte Hans Excellence Ingolf greve af Rosenborg om, hvordan han oplevede at miste sin prinsetitel, dengang han giftede sig borgerligt med sin første hustru, Inge Terney, i 1968.

I forvejen blev grev Ingolf, der er søn af arveprins Knud, som 13-årig rykket ned i arvefølgen, da  der i 1953 blev indført delvist kvindelig arvefølge, hvilket gjorde, at hans kusine, daværende prinsesse Margrethe, engang skulle arve tronen.

Man skal vænne sig til det

- Ja, majestæten sagde dengang, at "Du bliver nu greven af Rosenborg". Altså, dét at miste titlen som prins, jo, det skulle man lige vænne sig til, forklarer han i interviewet med Egtved Posten.

Efterfølgende funderer han over, om han måske ville have beholdt sin prinse-titel, hvis han var blevet gift i dag, sådan som dronningens børn fik lov til.

Men straks efter fremhæver han, hvor godt kongehuset i dag tager sig ud med dronningen, og en kronprins og hans hustru, der ifølge greven gør det rigtigt godt.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Har det godt

I dag har grev Ingolf, der bor med sin hustru, grevinde Sussie på godset Egeland mellem Vejle og Kolding, ifølge artiklen affundet sig med, at han måtte afgive kongekronen og prinsetitlen og har det rigtig godt. 

Samtidig med, at han flere gange i artiklen understreger, hvor godt han synes, at dronningen og hendes familie gør det. 

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden