6. maj. 2022
Af Marianne Singer

Greveparret fra Tranekær Slot om Herlufsholm-afsløringer: Vi tager kraftigt afstand

Greveparret, Mette og Christian Ahlefeldt-Laurvig, fra Tranekær Slot. 
Greveparret, Mette og Christian Ahlefeldt-Laurvig, fra Tranekær Slot.
Foto: Alex Tran
Greveparret, Christian og Mette Ahlefeldt-Laurvig, fra Tranekær Slot på Langeland har haft fire børn på kostafdelingen på Herlufsholm Skole og er rystet over den nye dokumentar om stedet. Parrets egne børn har dog ikke oplevet den form for vold og mobing, som bliver beskrevet i programmet.

Torsdag viste TV 2 dokumentaren "Herlufsholms Hemmeligheder", der afslører, at vold, mobning og tilmed seksuelle krænkelser er en del af en uhyggelig kultur på den over 400 år gamle skole.

Afsløringer, der ryster greveparret, Christian og Mette Ahlefeldt-Laurvig, som tidligere har haft børnene Ditlev, 30, Frederik, 28, Emilia, 24, og Clara, 21, på Herlufsholm Skole som kostelever.

Rystende og forfærdeligt

- Det, der er kommet frem i dokumentaren er både både rystende og forfærdeligt. Det er ikke noget, vi genkender fra vores fire børn, der har gået på Herlufsholm Skole, eller som vi er bekendt med. De har haft nogle vidunderlige skoleår dernede. Og de har været så glade for at være elever på skolen, for de oplevelser, de har haft, og de venner, de har fået, mens de har været der. Der er ingen af vores børn, der har oplevet det, som vi har set i udsendelsen.

- Vi tager selvfølgelig kraftigt afstand fra den form for vold og mobning, der er kommet frem. Det er dybt ulykkeligt for de unge mennesker, det er gået ud over, og at det er kommet så vidt. Det er på ingen måder acceptabelt, og der bør være konsekvenser for dem, der føler, at de har lov til at udføre den slags, lyder det fra grevinde Mette Ahlefeldt-Laurvig.

Nære venner

Greveparret er nære venner af kongehuset og har gennem årene både inviteret de kongelige hjem på slottet til store fester og været inviteret med af den kongelige familie.

https://imgix.billedbladet.dk/bb-10713-1-1.jpgl_.jpg
Kronprinsesse Mary til dobbelt 50-års fødselsdag på Tranekær Slot hos greveparret i 2015.
Foto: Krestine Havemann
https://imgix.billedbladet.dk/bb-10692.jpg
Prins Joachim og prinsesse Marie på Tranekær Slot til dobbelt 50-års fejring i 2015.
Foto: Krestine Havemann
https://imgix.billedbladet.dk/bb-59341.jpgkk_.jpg
Greveparret ved prinsesse Maries 40-års fejring i Klampenborg i 2016.
Foto: Lars H. Laursen

Læs mere om: