11. apr. 2022
Af Stine Schou

Grevinde Alexandra: Drengene kan altid komme til mig

Grevinde Alexandra med prins Felix og prins Nikolai.
Grevinde Alexandra med prins Felix og prins Nikolai.
Foto: Hanne Juul
I et nyt interview fortæller grevinden om det tætte forhold, hun har, til sine to voksne sønner.

Grevinden Alexandra fortæller i et interview med B.T., om en af hendes største opgaver - at være en god mor for sine drenge, prins Nikolai, 22, og prins Felix, 19.

I interviewet fortæller hun, at det var en skøn tid, dengang drengene boede hos hende. Der var naturligvis en masse rutiner med lektier og skolegang, men nu er der mere frihed til at være sammen på en mere spontan måde. Og fordi de ikke ses hver dag, er der er mere kvalitetstid.

Når grevinde Alexandra er sammen med sine to sønner, så går de enten ud og spiser, dyrker motion sammen eller taler om nogle ting på lige fod.

Det er altså ikke længere kun drengene, der spørger deres mor til råds. Det går også den anden vej.

- Vi er tættere på hinanden nu på en anden måde, fortæller grevinden.

Og grevinde Alexandra understreger, at det er vigtigt for hende, at hendes sønner har en tryg base og ved, at hun er der for dem, når "verden bliver lidt smal eller tingene bliver lidt tætte".

- Så ved de, de altid kan komme til mig og jeg elsker, den tid vi har sammen.

Ikke meningen at to mennesker altid skal være sammen

Grevinde Alexandra blev skilt fra prins Joachim i 2005. Årsagen til skilsmissen blev aldrig kommenteret dengang, men i 2020 satte grevinden i en udsendelse til kinesisk tv nogle ord på den svære tid.

- Vi skulle ikke være gift i al evighed. Måske er det ikke meningen, at to mennesker altid skal være sammen, sagde Alexandra dybt berørt i udsendelsen, hvor hun også sagde om prins Joachim:

- Men han er en god ven, og han betyder rigtig meget for mig. Det vi har sammen er ikke fordi vi SKAL, men sådan er det bare. Det er ægte, og ikke kun fordi vi har verdens dejligste sønner sammen, fortalte grevinde Alexandra.

Læs mere om: