25. jan. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Håndbold-overraskelse: Kronprins Frederik fik fornemt besøg på Amalienborg

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Det er ikke hver dag, at kronprinsen i hjemme i palæet på Amalienborg får besøg af et kæmpestort tøjdyr. Det skete dog, da en helt speciel håndbold-maskot fra Japan kom på fransk visit.

Kronprins Frederik elsker håndbold og følger meget med i herrernes verdensmesterskab, som i disse dage afvikles i Danmark og i Tyskland. Lige nu er opmærksomheden fra de fleste håndoldfans rettet mod det VM, som Mikkel Hansen og hans holdkammerater er involveret i for det danske landshold.

Der er dog også også fuld gang i forberedelserne til kvindernes VM-turnering, som afvikles i Japan sidst på året.

I den forbindelse fik kronprins Frederik, onsdag 23. januar, besøg af et kæmpestort tøjdyr. Kvinde-VM’s maskot kom simpelthen på fransk visit i Frederik VIII´s Palæ på Amalienborg, hvor kronprinsen tog pænt imod.

Kronprins Frederik fik besøg af maskot

Det helt specielle møde blev foreviget, og billedet har kongehuset lagt på Instagram til stor fornøjelse for os alle sammen og endda med en længere tekst til:

- I Japan er maskotten Kumamon den mest kendte af alle landets maskotter. Den kommer fra byen og regionen af samme navn, der ligger på landets sydligste ø Kyushu, og til december er Kumamon vært for VM i kvindehåndbold.

- I anledning af det igangværende VM i herrehåndbold i Danmark og Tyskland og det kommende VM i kvindehåndbold er maskotten på besøg i Europa, og her til eftermiddag modtog H.K.H. Kronprinsen Kumamon i Frederik VIII’s Palæ, Amalienborg, skriver kongehuset til et billede af kronprinsen og maskotten, som BILLED-BLADET har fået lov at bringe.

https://imgix.billedbladet.dk/insta.jpg
Foto: Kongehuset

Kronprins Frederik skal se håndbold i Japan

Kronprins Frederik skal med sikkerhed en tur til Japan senest i 2020, hvor han helt sikkert skal se en masse håndbold. Som medlem af Den Internationale Olympiske Komité deltager kronprinsen som observatør i De Olympiske Lege 2020 i Tokyo.

Her ventes det, at Danmarks herrelandshold i håndbold kvalificerer sig og dermed får muligheden for at forsvare deres guldmedalje fra OL i Rio de Janeiro i 2016.

Til finalen i Rio i 2016 var kronprins på tilskuerpladserne, og han var med til at sørge for fantastisk opbakning til Mikkel Hansen, Niklas Landin og Danmarks andre håndboldhelte.

Se de danske håndboldherrer i galleriet herunder:

GALLERI: Håndboldherrerne 2019 VM

Læs mere om: