27. okt. 2022
Af Ulrik Ulriksen

Har aldrig set kronprinsen sådan før! Frederik ramt lige midt i hjertet

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik
Foto: Hanne Juul
Da kronprins Frederik mødte pressen efter en officiel opgave på en skole i København, svarede han på alle spørgsmål om de store udfordringer i den kongelige familie i kølvandet på dronningens beslutning om at ændre på titler og tiltaleformer.

Kronprins Frederik er en mand, der aldrig har været bange for at vise sine følelser.

Og sådan var det bestemt også torsdag, da kronprinsen efter en officiel opgave på en skole i København stod ansigt til ansigt med pressen og svarede på spørgsmål om situationen i den kongelige familie i kølvandet på dronningens beslutning om, at prins Joachims fire børn fra den 1. januar mister deres titler som prins og prinsesse.

Kronprinsen virkede meget fattet foran pressen, der blandt andet spurgte, om kronprinsen havde været i kontakt med sin bror, prins Joachim, efter beslutningen om ændring af titler og tiltaleformer blev officiel den 28. september ovenpå en udmelding fra dronningen.

Kronprins Frederik klarede det

Spørgsmålet om eventuel kontakt til prins Joachim var naturligvis et, som kronprinsen var forberedt på, men man kan ikke forberede sig på, hvordan man reagerer, når man står midt i en situation ladet med de stærkeste følelser og skal levere et svar til hele Danmark om familiære forhold, der til dels er helt private.

Kronprinsen klarede det godt, og det var alt andet end et minus, at han ikke var i stand til at skjule, at han var ramt lige midt i hjertet af at skulle forklare, at han og prins Joachim aldrig har mistet kontakten til hinanden, selv om Frederik har fast base i Danmark og prins Joachim lever sit liv i Paris i Frankrig.

Faktisk virkede kronprinsen berørt på en måde, der aldrig er set før.

Lykkedes på sin helt egen måde

Kronprinsen ville med sine ord og hele sit udtryk så umådeligt gerne vise og fortælle alle, at han elsker og respekterer sin bror, og at han er berørt af situationen, der har skabt udfordringer internt i den kongelige familie.

Det lykkedes han med i skolegården midt på Østerbro i København – på sin helt egen måde!

Læs mere om: