1. sep. 2021
Af Marianne Singer

Har du lagt mærke til det? Ekstraordinær tid for Frederik og Marys børn

Kongehusets sensommerhilsen med kronprinsfamilien fra 2020.
Kongehusets sensommerhilsen med kronprinsfamilien fra 2020.
Foto: Franne Voigt for Kongehuset
For kronprinsparrets fire børn har det seneste halvandet år budt på usædvanligt mange ekstraordinære begivenheder.

Det seneste halvandet år har på alle måder været en vild, anderledes og til tider udfordrende tid for kronprinsparrets fire børn, prins Christian, 15, prinsesse Isabella, 14, og tvillingerne, prins Vincent og prinsesse Josephine på 10 år.

Der har været store fejringer, en voldsom pandemi, nyt ansvar, livsforandrende valg og spændende nye udfordringer - og gang på gang har kronprinsfamilien vist masser af sammenhold, også med danskerne.

Dejlig overraskelse

En dejlig overraskelse i en svær tid var, da Frederik og Mary sammen med deres børn allerede i begyndelsen af pandemien viste, at de stod sammen med danskerne.

Den 28. marts 2020, sendte de i fælleskab en hilsen i TV2-programmet "Danmark står sammen", hvor danskere fra hele landet ligeledes satte ord på den særlige situation, alle pludselig befandt sig i.

Efterfølgende delte kongehuset den fine hilsen på deres sociale medier.

Ligesom andre børn og unge måtte prins Christian og hans søskende pludselig forholde sig til hjemmeskoling og til at skulle undvære deres kammerater igennem længere perioder.

Flere måneder efter kom coronaen skræmmende tæt på kronprinsfamilien, da prins Christian i december blev smittet med virussen, men heldigvis ikke hårdt ramt.

Tre generationer

Den 14. april 2020 kom prins Christian på flot vis i centrum med sin far og farmor, da kongehuset delte magiske nye portrætter af dronningen med kronprins Frederik og prins Christian i anledning af hendes 80-års fødselsdag.

Den nye kunstportrætserie var taget af fotograf Per Morten Abrahamsen.

På selve fødselsdagen sendte kronprinsparrets børn sammen med dronningens andre børnebørn også en kærlig og personlig hilsen til deres farmor.

Hjalp far

Flere måneder efter i februar 2021 var det tvillingerne, der vakte opsigt, da de sammen med kronprins Frederik lavede en træningsvideo, der handlede om, at den store løbefest Royal Run var blevet udskudt til den 12. september.

En af årets absolut største højdepunkter kom dog den 15. maj, da prins Christians trådte i de voknes rækker og under stor pressebevågenhed blev konfirmeret i Fredensborg Slotskirke omgivet af familie og gode venner.

Historisk opgave

Kun en måneds tid efter var prins Christian på sin første større officielle opgave sammen med kronprins Frederik og dronning Margrethe, da de den 13. juni tog til Sønderjylland som æresgæster ved den store fejring af 100-året for Genforeningen.

I det historiske arrangement deltog fornemme gæster som Tyskland forbundspræsident, Frank-Walter Steinmeier, og statsminister Mette Frederiksen.

Prins Christian klarede opgaven flot og udstrålede både ro og selvsikkerhed.

I juni var der igen en fantastisk begivenhed på programmet, da prins Christian sammen med sine forældre markerede sig på stærk vis under EM-slutrunden i herrefodbold.

Sammen med resten af Danmark og flere andre medlemmer af kongehuset heppede de alt, hvad de kunne, på landsholdet.

Kæmpe sportsfester

I juli var det så tid til de olympiske lege i Tokyo og stod kronprinsfamilien sammen om at vise deres støtte til de danske deltagere.

"Vi ønsker alle danske atleter held og lykke ved De Olympiske Lege i Tokyo???⁣

Selvom vi ikke er til stede i Japan, følger vi konkurrencerne tæt hjemmefra. I gør os stolte. ⁣

- Kronprinsfamilien."

Det samme gjorde de igen i august ved De Paralympiske Lege.

"Held og lykke til alle danske atleter, som deltager ved De Paralympiske Lege i Tokyo ?????⁣

Vi er stolte af jer og glæder os til at følge jer de næste uger. ⁣
- Kronprinsfamilien." lød det på kongehusets sociale medier.

Flyttede hjemmefra

En af de helt store og livsændrende oplevelser skete også for prins Christian i august, da han flyttede hjemmefra og startede som kostskoleelev på gymnasiet på Herlufsholm Skole i Næstved.

https://imgix.billedbladet.dk/hkh_prins_christian_august_3_0.jpg
Prins Christian ved skolestart sammen med sine stolte forældre.
Foto: Keld Navntoft, Kongehuset

Så når kronprinsfamilien ser tilbage på de seneste halvandet år, kan de se tilbage på en tid med både massive udfordringer, men også dejlige og festlige oplevelser og et rigt familieliv.

Læs mere om: