26. dec. 2022
Af Jon Bloch Skipper / Redigeret af Malan Joensen

Har prins Gustav været gift før?

Prins Gustav og Elvire Pasté de Rochefort i Berleburg i august 2000.
Prins Gustav og Elvire Pasté de Rochefort i Berleburg i august 2000.
Arkivfoto: Hanne Juul
I BILLED-BLADETs kongelige brevkasse kan du hver uge læse interessante spørgsmål og svar om alt inden for den royale verden.

Spørgsmål og svar har tidligere været bragt i BILLED-BLADET.

Kære kongelige brevkasse
Jeg har læst, at prins Gustav har været gift tidligere? Det har jeg da aldrig hørt om?
Venlig hilsen
Jens Friis

Kære Jens Friis
Prins Gustav af Sayn-Wittgenstein-Berleburg blev gift med prinsesse Carina (Axelsson) tidligere i år. Han har ikke været gift før, men han var forlovet med den franske adelskvinde Elvire de Rochefort fra august 2000 til juli 2001. Forholdet gik dog i vasken. Først blev det planlagte bryllup udskudt, og siden blev forlovelsen ophævet. Medierne påstod, at parrets familier ikke kunne blive enige om ægteskabsaftalen, herunder om de økonomiske betingelser ved en eventuel skilsmisse. Gustav og Elvire forsøgte at imødegå denne påstand: ”Denne beslutning er truffet af os begge i fuld enighed og i en meget venskabelig ånd. Vi ønsker endvidere at gøre det klart, at de oplysninger, der for nylig har været fremme i medierne om grundlaget for vor beslutning, er forkerte … Beslutningen er af personlig karakter, og vi ønsker, at den skal forblive en privat sag”. Hvad der var op og ned i den sag, får vi nok aldrig at vide. Elvire blev gift med en anden mand nogle år senere, og prins Gustav mødte Carina i 2003. Men de måtte som bekendt en del igennem, inden de kunne gifte sig i sommeren 2022. Øverst ses Gustav og Elvire i slotshaven i Berleburg i august 2000.
Mange hilsner
Jon Bloch Skipper

Har du et spørgsmål af royal karakter, du gerne vil have opklaret? Så kan du sende det ind til BILLED-BLADETs kongelige brevkasse, der er en fast del af Danmarks royale ugeblad.

Hver uge svarer historiker og royalekspert Jon Bloch Skipper på interessante spørgsmål om kongehuset, kongefamilier i ind- og udland samt mange andre spændende aspekter af den royale verden igennem historien.

Jon er forfatter til flere bøger om og med de kongelige, herunder "Tre søstre: samtaler mellem dronning Margrethe, prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie" (2008).

Send dit spørgsmål på mail til jon@billed-bladet.dk eller på post til BILLED-BLADET, postbox 602, 0877 København C. Mærk kuverten "Kongelig brevkasse".

Læs mere om: