Torsdag, 9. februar 2023 — af Ulrik Ulriksen

Har prinsen fået mundkurv på? Svaret leverer Joachim selv

Prins Joachim
Prins Joachim
Foto: Kaspar Wenstrup
Der er ingen tvivl om, at den kongelige familie står i en på mange måder udfordrende situation i disse dage. Da prins Joachim mødte den danske presse i Aalborg, ville mange gerne tale med ham. Det viste sig dog at være vanskeligt.

Prins Joachim var i Aalborg i forbindelse med en militærkonference og en lancering af Nationalt Forsvarsteknologisk Center ved Aalborg Universitet, og i den forbindelse ønskede BILLED-BLADET og flere andre medier at stille prinsen et par spørgsmål.

Blandt andet om hans fremtidsplaner rent karrieremæssigt og også om dronningens rygproblemer.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det blev dog inden prinsens ankomst til lanceringen af Nationalt Forsvarsteknologisk Center meldt ud fra officiel side, at prinsen havde så travlt efter lanceringen, at han ikke havde mulighed for at tale med pressen og svare på et par spørgsmål.

Det fik enkelte lokale fotografer og et par journalister til at hviske til hinanden, at prins Joachim muligvis kunne have fået en form for mundkurv på, da man efter udfordringer de seneste måneder internt i den kongelige familie nu vil have ro på og se fremad.

Men har prins Joachim fået mundkurv på?

Svaret leverede han selv, da han efter et have svaret på to spørgsmål om Nationalt Forsvarsteknologisk Center til TV 2, kom ud til de øvrige medierepræsentanter.

Venlig prins Joachim var klar i mælet

Ved bilen, som skulle køre prinsen videre til den for pressen lukkede konference på Hotel Hvide Hus i Aalborg, viste Joachim, at han bestemt IKKE har fået mundkurv på af nogen.

Prinsen stoppede kort op og svarede på spørgsmålet om sine planer karrieremæssigt, og han kunne fortælle, at der endnu ikke er noget nyt til offentliggørelse om hans fremtidige job.

Lige nu bor og arbejder prins Joachim i Paris i Frankrig, hvor han har travlt som dansk Forsvarsattaché med kontor på Danmarks ambassade nær Champs Elysée.

Efter sommerferien flytter Joachim og prinsesse Marie og deres to børn Athena og Henrik dog fra Paris, og rygterne siger, at prinsen og hans familie drager til USA.

Prinsen ville dog ikke byde på noget nyt om Washington-rygterne, men han lovede, at ligeså snart, der er noget at fortælle, vil det blive meldt ud til offentligheden.

– Når der kommer afklaring og nyheder, så får I det at vide. I bliver ikke snydt for det. Det er ikke en forsvarshemmelighed, sagde prinsen, der også fik et spørgsmål om dronningens rygproblemer.

Det nåede han dog ikke at svare på, før han hastede videre til konferencen midt i Aalborg.

Få timer efter prins Joachims møde med BILLED-BLADET og den øvrige presse i Aalborg kom pressemeddelelsen fra kongehuset om dronningens rygoperation den 22. februar.

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden