29. dec. 2015
Af Ulrik Ulriksen

Her er billederne I ville se i 2015

https://imgix.billedbladet.dk/media/article/bb-63760_0.jpg
Hanne Juul
Denne kavalkade af billedgallerier fra 2015-arkivet byder på visuelle oplevelser helt i top og understreger, at kongelige og kendte byder på mange gode og stærke oplevelser.
https://imgix.billedbladet.dk/1-gal-top10.jpg
Kronprinsesse Mary leverer altid på fornemste vis varen, når hun optræder til fest i officiel eller privat sammenhæng. Både når hun er på Christianborg til Folketingets åbning til royale gallamiddage eller nytårskure og til festaftener på officielle rejser til eksotiske lande gør kronprinsessen en god figur i design, der ganske ofte er dansk. De flotte rober, hun optræder i, er blandt andre kreéret af danske designstjerner som Jesper Høvring, David Andersen og Birgit Hallstein. Festgarderoben er et fyrværkeri af kongelig klasse, som billederne her viser.
https://imgix.billedbladet.dk/2-gal-top10.jpg
Der er altid garanti for god underholdning og søde smil, når prinsesse Josephine og prins Vincent, der fylder fem år 8. januar 2016, er på banen sammen med deres forældre og to ældre søskende. I løbet af det seneste år har tvillingerne sørget for underholdning på skibakken i Schweiz, hvor de med familien var på vinterferie, og så var de også herlige at studere i de skønne sommerdage på Gråsten Slot. Uanset hvor Josephine og Vincent dukker op, er der altid gang i gaden, og det er tydeligt på denne kavalkade af fotografiske pletskud.
https://imgix.billedbladet.dk/3-gal-top10.jpg
Årets Vild med dans bød på et stærkt felt af professionelle dansere, der hver fik en stjer-amatør under armen. Det kom der igen en fascinerende, underholdende og spændende dansekonkurrence ud af. Det dansende drømmehold bestod blandt andre af de stærkt dansende amatører Ena Spottag, Stephania Potalivo og John Faxe Jensen samt Thomas Evers Poulsen, Morten Kjeldgaard og Karina Frimodt. Også de for alt andet end dans kendtee navne Søs Egelind og James sampson optrådte med besnærende dansetrin. Her er verdens modigste Vild med dans-stjerner fra sæsonen 2015.
https://imgix.billedbladet.dk/4-gal-top10.jpg
Der er intet bedre end at finde kærligheden sådan for alvor. Det eneste, der måske er ligeså godt eller bedre, er at genfinde kærligheden efter at have mistet den. En flok danske stjernenavne fandt eller genfandt kærligheden i løbet af året, og blandt de heldige var Divya Das og Kim Bildsøe Lassen. Også Birgitte Hjort Sørensen fandt lykken med sin Mikkel Frey, mens Vild med dans-vinder Thomas Evers Poulsen ikke blot fandt den optimale dansepartner i Ena Spottag. Thomas fandt også den ægte lykke med Sæthór Kristjanson. Se alle de mange nye par i denne kærlighedskavalkade.
https://imgix.billedbladet.dk/5-gal-top10.jpg
Prins Christian 10 år og prinsesse Isabella ser ud til at være hinandens bedste venner. Det er i hvert fald indtrykket man får, når man ser dem sammen i forskellige sammenhænge. I år har vi kunnet nyde dem ved mange forskellige lejligheder. Både på vinterferie og sommerferie og til farmor dronning Margrethes 75 års fødselsdag. Hver gang gør Christian og Isabella et godt indtryk. Både hver for sig og især sammen. Sådan har det været lige fra Isabella kom til verden, og Christian begyndte sin private karriere som en god storebror. Billederne af Christian og hans lillesøster Isabella er et studie i søskendekærlighed.
https://imgix.billedbladet.dk/6-gal-top10.jpg
Lige siden prinsesse Charlotte kom til verden den 2. maj har hun fået solen til at skinne lidt ekstra hjemme hos sine forældre, hertugparret af Cambridge og deres ældste søn prins George, to år. Charlotte har også givet os andre flere dejlige oplevelser. Sød var hun til sin barnedåb og på de billeder, der er blevet taget af hende i løbet af året. Særligt serierne af billeder, hvor Charlotte er sammen med sin bror George er intet mindre end ultrabedårende.
https://imgix.billedbladet.dk/7-gal-top10.jpg
Danmarks Prins Christian, prinsesse Isabella og tvillingerne prinsesse Josephine og prins Vincent er en del af den nye gyldne generation af kongelige børn. I Sverige er det især kronprinsesse Victoria og prins Daniels datter prinsesse Estelle, der har indtaget scenen, mens man i Norge har fokus på tronarvingen prinsesse Ingrid Alexandra, som er datter af kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit. Storbritannien er bestemt også leveringsdygtig i profiler til det unge hold af royale. Hertugparret af Cambridge har således budt os på prins George og hans lillesøster prinsesse Charlotte. Også i Holland, Spanien, Belgien og Monaco er der kommet en del royale børn til i løbet af de seneste ti år.
https://imgix.billedbladet.dk/8-gal-top10.jpg
Danmark mistede en af sine helt store helte i år, da foldboldstjernen Harald Nielsen gik bort efter længere tids sygdom. Rudi Nielsen mistede derved sit livs store kærlighed, og en mand hun giftede sig med mere end én gang. Simpelthen fordi hun og hendes Harald ikke kunne få nok af hinanden og nok af at bekræfte deres store kærlighed. Ægteskabsløftet blev fornyet til deres guldbryllup i 2013 i Skovshoved Kirke med en efterfølgende bryllupsfest på Sølyst. Guld-Harald fik på den store dag igen et ja fra sin Rudi, hvis kærlighed til Danmarks måske største fodboldstjerne gennem tiderne vil leve for evigt.
https://imgix.billedbladet.dk/9-gal-top10.jpg
Når kronprinsparret gennem årene har været på skiferie rundt omkring i Alperne, har de tiltrukket sig en del opmærksomhed. Ikke blot fordi de er royale profiler, men måske også fordi kronprinsesse Mary ser godt ud i skidress på de kridhvide pister, eller når hun spadserer en tur i favorit-alpebyen Verbier. På sin helt egen måde har kronprinsessen vist den fineste skimode frem i løbet af vintersæsonerne i Verbier og omegn.
https://imgix.billedbladet.dk/10-gal-top10.jpg
Kronprinsparret har nydt mange dejlige år i Kancellihuset på Fredensborg Slot, men de var nu særligt begejstrede for at flytte ind i Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg, hvor de via en flok fascinerende kunstnere fik mulighed for at udtrykke sig på deres helt unikke og personlige måde. Væggene blev udsmykket med udfordrende moderne kunst, og indretningen i øvrigt stod kronprinsesse Mary og kronprins Frederik for i fællesskab. Resultatet er et mesterværk af et hjem, der på perfekt vis forener fortid og nutid og peger fremad.

Læs mere om: