Herlig nyhed: Prinsesse Benedikte står bag afsløring på Amalienborg

Prinsesse Benedikte

Prinsesse Benedikte

Foto: Gregers Overvad
Prinsesse Benedikte afholdt i dag pressemøde med legatmodtagere af Dronning Ingrids Hæderslegat. For prinsessen var det en fornøjelse på Amalienborg at afsløre modtagerne af det eftertragede hæderslegat.

I de smukke rammer i Christian VIII’s Palæ på Amalienborg afslørede prinsesse Benedikte i dag, hvilke to unge kunstnere, der skal modtage Dronning Igrids Hæderslegat på hver 250.000 kroner.

Prinsesse Benedikta afslørede to navne

I 2022 bliver Dronning Ingrids Hæderslegat uddelt for tiende og sidste gang, og prinsesse Benedikte kunne foran den fremmødte presse afsløre, at legatmodtagerne er balletdanseren Emma Riis-Kofoed og den svenske violinist Johan Dalene.

Solist Emma Riis-Kofoed, prinsesse Benedikte og violinist Johan Dalene
Foto: Gregers Overvad

Solist Emma Riis-Kofoed, prinsesse Benedikte og violinist Johan Dalene

Navnene på næste års legatmodtagere afsløres allerede nu, da kongehuset har besluttet at markere sidste uddeling af Dronning Ingrids Hæderslegat med en festforestilling, hvor de to legatmodtagere i godt selskab med tidligere legatmodtagere vil optræde.

Glad Benedikte og stolte vindere

- Det er med stor glæde, at vi kan afsløre, at Dronning Ingrids Hæderslegat går til de to unge lovende kunstnere: solist Emma Riis-Kofoed og violinist Johan Dalene, lød det blandt andet fra prinsesse Benedikte i den højtidelige anledning, hvor der var indkaldt til hæderslegatpressemøde på Amalienborg.

Klar til fantastisk fest næste år

I 2022 bliver Dronning Ingrids Hæderslegat som allerede nævnt altså uddelt for tiende og sidste gang.

Dette markerer dronning Margrethe sammen med sine søstre prinsesse Benedikte og dronning Anne-Marie på en helt særlig måde.

Margrethe, Benedikte og Anne-Marie har besluttet at benytte Amalienborgs fire palæer til en tv-transmitteret festforestilling i balletten og musikkens tegn.

Forestillingen vil kunne ses i et gallashow på TV 2 den 27. marts 2022.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

 

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden