9. nov. 2021
Af Ulrik Ulriksen

Herlig overraskelse: Birthe Kjær nejede dybt for Mary

Birthe Kjær og kronprinsesse Mary
Birthe Kjær og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul
Dansktoplegenden Birthe Kjær nejede dybt for kronprinsesse Mary, da de to store profiler mødtes på Hotel d’Angleterre i en helt speciel anledning.

Ved ankomsten til uddelingen af Hjerteforeningens og Børnehjertefondens Forskningslegater på Hotel d’Angleterre i København fik kronprinsesse Mary sig en rigtig god oplevelse, da selveste dansktoplegenden Birthe Kjær tog imod med et stort smil og en smuk buket blomster.

Kjær nejede desuden dybt for kronprinsessen, der kvitterede med et kæmpe smil.

Mary modtaget med blomster af Birthe Kjær

Det var en herlig overraskelse for mange, at Birthe Kjær tog imod Mary som en slags moden blomsterpige.

Birthe Kjær og kronprinsesse Mary
Birthe Kjær og kronprinsesse Mary
Foto: Hanne Juul

De fremmødte fotografer og journalister var i hvert fald ret overraskede, for det er normalt en helt ung og lille blomsterpige eller blomsterdreng, der overrækker en buket til kronprinsessen, når hun ankommer til en officiel begivenhed.

Birthe Kjær var en virkelig positiv overraskelse, og på en måde var valget ganske logisk.

Birthe Kjær er dybt taknemmelig

Birthe Kjær har et særligt forhold til Hjerteforeningen, som hun er glad for at være ambassadør for.

- I 2005 blev jeg, som et lyn fra en klar himmel, ramt af en blodprop i hjertet, og på Rigshospitalet fik jeg udleveret en mappe fra Hjerteforeningen, hvor jeg kunne læse alt om operation og stent, som var det, jeg gennemgik, lyder det fra Birthe Kjær på Hjerteforeningens hjemmeside, og her fortæller hun også, at hun er dybt taknemmelig over den megen forskning, der bliver gjort, så lægevidenskaben hele tiden bliver dygtigere.

Glad for at være ambassadør

- Det redder liv. Og med de mange tilbud om hjælp og aktiviteter til både patienter og pårørende, er det en god sag at støtte. Jeg er glad for at kunne være ambassadør for Hjerteforeningen, siger Kjær.

Mary er stolt af at være protektor

Kronprinsessen er også meget glad for at være en del af Hjerteforeningen og Børnehjertefonden, som hun har været protektor for i mange år.

Mary havde en god eftermiddag i Palmehaven, som dannede den smukke ramme om legatfesten, hvor der blev uddelt legater for flere millioner kroner til tre danske hjerteforskere.

Læs mere om: