Herlufsholm-rektor undskylder til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary

Foto: Hanne Juul
Herlufsholms konstituerede rektor undskylder til kronprinsparret.

Søndag meldte kronprinsparret ud, at prins Christian stopper på Herlufsholm, mens prinsesse Isabella ikke begynder efter sommerferien som ellers planlagt.

Kronprinsparrets udmelding kom i kølvandet på den seneste tids kritik, der har været af, at de kongelige børn fortsat var indskrevet på den skandaleramte skole.

Et længere forløb, som Herlufsholm nu er ude at undskylde over for kronprinsparret.

Det skriver den konstituerede rektor, Martin Arvedlund, til DR:

– Vi forstår kronprinsparrets beslutning og beklager meget det pres, kronprinsparret har været udsat for i forbindelse med den megen medieomtale af Herlufsholm Skole siden maj, lyder det fra ham til DR.

Martin Arvedlund tilføjer, at han nu håber, at der kommer ro omkring skolens elever og ansatte, så deres nye tiltag kan blive fulgt til dørs.

På et ekstraordinært møde lørdag besluttede bestyrelsen for Herlufsholm Skole at træde tilbage efter hård kritik fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK).

I et udkast til en partshøring kunne styrelsen fortælle om "alvorlige brud på loven" i sin granskning af skolen, samt at bestyrelsens varetagelse af opgaver har været "meget utilstrækkelig”. 

Bestyrelsen meddelte i en pressemeddelelse lørdag, at de ikke er enige i STUKs udkast, og at høringsskrivelsen vil blive besvaret af skolens ledelse og den nye bestyrelse.

Herlufsholm oplyser, at de snart håber at kunne offentliggøre en ny bestyrelse og ny rektor.

Spar 281 kr. på 13. nr. af BILLED-BLADETKlik her og læs hvordan

Seneste nyt

Læs mere om:

Udvalgt til dig

Fra forsiden