Lørdag, 7. maj 2022 - af Malan Joensen

Herlufsholm-skandalen: Det sker der nu

Herlufsholm i Næstved.
Herlufsholm i Næstved.
Arkivfoto: Martin Høien
Bestyrelsen for Herlufsholm har vedtaget en handlingsplan i kølvandet på chokerende tv-dokumentar.

Efter TV 2-udsendelsen "Herlufsholms hemmeligheder" blev sendt torsdag, har de chokerende afsløringer af vold, grov mobning og seksuelle krænkelser blandt elever vakt stor debat og krav om handling.

Lørdag har bestyrelsen bag skolen holdt ekstraordinært møde, og man har her vedtaget en handlingsplan for at komme den skadelige kultur til livs.

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.

Det meddeler bestyrelsesformand Torben Lowzow i en pressemeddelelse.

Ud over at stoppe samarbejdet med rektor Mikkel Kjellberg, har man vedtaget en handlingsplan, der skal føre til "et nyt Herlufsholm", som man blandt andet beskriver det.

Bestyrelsen vil bede skolens ledelse om at gennemføre hovedpunkterne i de kommende uger og måneder:

- Præfekt-ordningen afskaffes.   - Den nuværende ordning med sovesale ændres gennemgribende, så alle elever kan gå trygt i seng. Alle kostelever kan fra i dag sove på eget værelse.   - Skolens ledelse udvides med en ekstra medarbejder dedikeret til at forestå arbejdet med trivsel på skolen.   - Whistleblowerordning for elever som supplement til den eksisterende ordning for forældre på Undervisningsministeriets hjemmeside.   - Hjælp tilbydes til nuværende som tidligere elever som har følt sig krænket eller har været udsat for fysisk eller psykisk pres på skolen.   - Bestyrelsen vil afskaffe traditioner, der kan føre til fysisk eller psykisk krænkende adfærd, heriblandt den i TV2-udsendelsen omtalte PØ-kamp.   - Bestyrelsen vil søge fagprofessionel bistand fra en ekstern forsker til arbejdet med at forandre kulturen på skolen.  
  Bestyrelsen har igangsat to uafhængige undersøgelser – en trivselsundersøgelse ved Nordic Learning fra december 2021 samt en advokatundersøgelse. Yderligere nødvendige tiltag vil blive besluttet i lyset af resultaterne fra undersøgelserne.   "Vi vil med disse tiltag forandre flere af Herlufsholms institutioner grundlæggende, således at vi med afsæt i skolens gode værdier, kan skabe et nyt Herlufsholm, hvor alle elever har en tryg og god hverdag,” slutter Torben Lowzow på vegne af bestyrelsen i pressemeddelelsen.  
  I øjeblikket går kronprins Frederik og kronprinsesse Marys ældste søn prins Christian på Herlufsholm, hvor blandt andre også hans fætter prins Nikolai har været elev.    Tidligere i år meldte kronprinsparret ud, at prinsesse Isabella efter planen skal starte på skolen efter sommerferien.   

Seneste nyt

Relaterede artikler

Udvalgt til dig

Fra forsiden