2. nov. 2011
Af af Marianne Singer

Hertuginde Catherine og William nød Danmarks-besøg

Kemien imellem Danmarks kronprinspar og det britiske hertugpar var helt i top under besøget i København.
Kemien imellem Danmarks kronprinspar og det britiske hertugpar var helt i top under besøget i København.
Foto: Jesper Sunesen/BILLED-BLADET
Frokosten hos det danske kronprinspar og rundturen på UNICEF var en positiv oplevelse for det britiske prinsepar.

To af verdens smukkeste kongelige kvinder sørgede i dag, sammen med deres mænd, for masser af opmærksomhed til det hungersramte Østafrika.

Mens kronprinsesse Mary ankom til UNICEFs Supply Division Center i København i en elegant, mørk frakke og en duegrå bluse, lyste hertuginde Catherine op i det grå efterårsvejr i en chik, rød frakke med et 70' er inspireret bælte, der fremhævede hendes slanke talje.

Sammen med kronprins Frederik og prins William kom de for at pakke nødhjælpskasser til det hungersramte Østafrika og se eksempler på de livsgivende forsyninger, som organisationen sender afsted.

- Medicin og helsepakkerne redder liv. Det er overraskende, at så lidt kan redde liv, så en af de kasser, vi har pakket kan redde tusinde menneskeliv, fortalte en imponeret Mary blandt andet under besøget.

Også prins William var berørt af situationen i Afrika

- Det har nu varet i mindst 100 dage, og det bliver ikke bedre. Regntiden kommer, men det betyder ikke, at det bliver bedre. Faktisk vil sygdomme blive et stort problem, så det handler om, at alle der kan gøre noget for at hjælpe - vær venlig at gøre det, lød det appellerende fra ham, mens Kate supplerede sin mand.

- Vi håber virkelig, at vi kan gøre en forskel og sørge for, at der igen kommer fokus på den forfærdelige situation. Jeg var chokeret over nogle af de tal, jeg har fået oplyst, og det tror jeg også andre vil blive, hvis de har mistet historien af syne, sagde Kate.

William understregede, at selvom der er økonomisk krise i Europa, er der også god grund til at skal der også være plads til at hjælpe Afrika.

- Ligeså tragisk og katastrofalt det er, hvad der foregår rent økonomisk rundt omkring i verden, så sætter det, der sker i Afrika perspektiv på hvor forfærdelig en krise kan blive.

Efter rundvisningen roste UNICEFs medarbejdere alle fire kongelige for at have sat sig grundigt ind i tingene, være venlige, stille relevante spørgsmål og virke forstående for den katastrofale situation i Østafrika.

Og selvom William og Kate kun havde været i København en halv dags tid, så havde de fået masser ud af besøget kunne deres talsmand fra St. James Palace, Miguel Head, efterfølgende fortælle.

- De er glade for at have været her, fordi de gerne vil gøre en forskel på noget, som betyder meget for dem. De håber på, at dette besøg vil skabe opmærksomhed omkring situationen i Østafrika og kunne skaffe mere penge til livsbevarende hjælp. De har nydt at besøge Danmark - de har ikke set meget af København, men haft en fornøjelig frokost hos det danske kronprinspar, sagde han.

Parret sluttede deres besøg om aftenen i Københavns lufthavn, hvor de overværede British Airways fly blive pakket med nødhjælpsforsyninger.

Læs mere om: