7. jan. 2019
Af Ulrik Ulriksen

Historisk begivenhed: Kronprins Frederik får følelserne frem

kronprins Frederik
Kronprins Frederik.
Foto: Birger Storm/BILLED-BLADET
Det bliver noget helt særligt for kronprins Frederik at være med til at sætte gang i turneringen om verdensmesterskabet i herrehåndbold. Åbningskampen mellem Danmark og Chile spilles i en fyldt Royal Arena torsdag aften.

Der bliver gang i den i Royal Arena i København torsdag aften, den 10 januar, når der fløjtes til håndboldkampen mellem Mikkel Hansen og holdkammeraterne fra Danmarks herrelandshold og modstanderne fra Chile. I den fyldte hal i Royal Arena i Ørestad vil kronprins Frederik være til stede, og det ser han helt sikkert frem til allerede nu. Frederik er vild med håndbold og har i flere år været en stor fan af både herre- og kvindelandsholdet.

Første gang i 40 år

Det er første gang i 40 år, at verdensmesterskabet i herrehåndbold spilles i Danmark. Dansk Håndbold Forbund arrangerer i samarbejde med det tyske håndboldforbund turneringen, og til den danske åbningskamp bliver det altså kronprinsen, som står for den officielle åbning. Generalsekretær i Dansk Håndbold Forbund, Morten Stig Christensen, jubler oved den kongelige deltagelse.

En stor dag på alle måder

- Det er jo en stor dag på alle måder for os. Det er første gang i 40 år, at vi har et herre-VM på hjemmebane. Det er første gang i verdenshistorien – eller i hvert fald i danmarkshistorien – at der skal spilles håndbold i Royal Arena. Og så er det da lidt af en begivenhed for os, når kronprinsen vil komme og være med til at få vores herrelandshold sendt godt afsted med en åbningstale. Det er vi meget glade for, lyder det fra Morten Stig.

En følelsesladet aften

For Morten Stig Christensen bliver det meget emotionelt, når kronprins Frederik sætter gang i VM i Danmark. - Jeg kan ikke afvise, at det kommer til at nive lidt i tårekanalerne, når vi med pomp og pragt får kronprinsen til at åbne vores VM den 10. januar. Det er altså bare ret højtideligt, siger håndboldlegenden, der selv var på banen i Danmarks landsholdstrøje ved slutrunden for 40 år siden.

Læs mere om: