Højtidelig velkomst til kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i Ottawa

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary besøger National War Memorial i Ottawa, Canada.

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary besøger National War Memorial i Ottawa, Canada.

Foto: Martin Høien/BILLED-BLADET
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary startede deres officielle besøg i Canada med at nedlægge en krans ved den ukendte soldats grav i Ottawa.

BILLED-BLADET i Canada

Selv om de var langt væk fra Danmark, var der velkendte toner i luften, da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary startede deres supertravle program i forbindelse med et dansk erhvervsfremstød i Canada onsdag morgen lokal tid.

Parret skulle nedlægge en krans ved det nationale krigsmindemærke i Ottawa, og i den forbindelse spillede militærorkesteret, Central Band of the Canadian Armed Forces, Danmarks nationalhymne til ære for de kongelige gæster.

Se også:
Kronprinsesse Marys mange frisurer 2014

Herefter var der et minuts stilhed, hvorefter kronprins Frederik og kronprinsesse Mary viste deres respekt for de mere end 116.000 canadiere, der har ofret deres liv i forskellige krige ved at nedlægge en krans ved den ukendte soldats grav.

Deres blikke hvilede for en stille stund ved graven, hvorefter der blev spillet flot sækkepibemusik, og de satte deres signaturer i den fremlagte gæstebog.

Indviet af kong George VI i 1939

Under hele seancen blev parret fulgt af statssekretær for veterananliggender, Parm Gill.

National War Memorial er et imponerende monument i granit med 23 bronzefigurer, der symboliserer udsendte, som kæmpede under første verdenskrig. Mindesmærke blev indviet af den britiske kong George VI i 1939.

Se også:
Mary og Frederik viser kærligheden i Grønland

Resten af dagen er fyldt med spændende oplevelser for kronprins Frederik og kronprinsesse Mary, og der er arrangementer næsten hver time indtil om aftenen. Herefter går turen videre til Toronto.

Udover kronprinsparret er også handels - og udviklingsminister Mogens Jensen (S) og omkring 80 danske virksomheder med under det tre dage lange erhvervsfremstød, der har fokus på sundhed, fødevarer, arkitektur, mode og grønt byggeri. Canada er Danmarks 24. største eksportmarked.

BILLED-BLADET er med hele vejen og beretter løbende om de mange arrangementer.

Se også galleriet herunder med kronprinsparrets dejlige tvillinger

Seneste nyt

Læs mere om:

Fra forsiden