Onsdag, 4. januar 2023 - af Julie Nolsöe

Hørte du det? Kronprinsens gode ven Otto Reedtz-Thott med sjov bemærkning om dronningen

For at kunne vise dig denne video, beder vi dig acceptere marketing og statistik cookies.
Video: Kaspar Wenstrup Foto: Hanne Juul
Video: Kaspar Wenstrup
Til årets sidste nytårskur på Christiansborg deltog en lang række prominente gæster. Én af dem var kronprinsens ven, Otto Reedtz-Thott som var klar med en sjov bemærkning om dronningen

Nytårskurene blev rundet af onsdag, da dronning Margrethe og kronprinsparret tog imod en række prominente gæster på Christiansborg Slot.

Her var det officerer fra Forsvaret og Beredskabsstyrelsen, I., II. og III. rangklasse samt indbudte repræsentanter for større landsorganisationer og kongelige protektioner, der var inviteret til årets sidste kur.  

Dronning Margrethe ankom i guldkaret, og både de kongelige og gæsterne var iført flotte uniformer og nytårsrober i dagens anledning.

Sjov bemærkning om dronningen

En af gæsterne var kronprins Frederiks gode ven, baron Otto Reedtz-Thott, som bar sin røde kammerherreuniform i dagens anledning.

Da han blev adspurgt om netop sin uniform, var han klar med en sjov bemærkning:

- Det er en kammerherreuniform, og der er en nøgle bagpå, som i teorien passer til kongens eller dronningens kammer. Jeg tror ikke, den virker, sagde han med et smil og fortsatte:

- Det er symbolet på, at man har adgang til monarken. Det er det, en kammerherre består i. 

I klippet over artiklen kan du høre Otto Reedtz-Thott sjove bemærkning, ligesom han fortæller, hvad han ser frem til ved dagens nytårskur.

Seneste nyt

Udvalgt til dig

Fra forsiden