4. jun. 2015
Af af Trine Larsen

Hoffet: Derfor kommer prins Henrik ikke til bryllup i Sverige

Prins Henrik har et travlt program og kommer derfor ikke til bryllup i Sverige
Prins Henrik har et travlt program og kommer derfor ikke til bryllup i Sverige.
Lars H. Laursen / BILLED-BLADET
Prins Henrik har et travlt program i juni og det har aldrig været meningen, at han skulle med til det svenske bryllup, oplyser hoffet.

Når prins Carl Philip og Sofia Hellqvist siger ja til hinanden i Slotskirken i Stockholm, er store dele af den danske kongefamilie blandt gæsterne.

Kun prinsgemalen har valgt at blive hjemme fra festlighederne. Det sker fordi, han hele ugen op til weekenden er optaget af forskellige officielle opgaver, der ligger rundt om hans egen 81 års fødselsdag torsdag 11. juni.

Prins Henrik er nødt til at prioritere

Prinsgemalen og dronningen rejser desuden mandag på officielt besøg til Færøerne og derfor har prinsgemalen tilsyneladende ment, at det blev for strabadserende med et stort bryllup forud for det besøg og har meldt afbud. Et afbud der har været kritiseret og omtalt i flere medier.

- Der er IKKE tale om et afbud. Det har på intet tidspunkt været planen, at prinsgemalen skulle deltage i det svenske bryllup, siger hoffets Informations og pressechef Lene Balleby til BILLED-BLADET og fortsætter:

- Og det er der ikke noget usædvanligt i. Generelt laver den kongelige familie ofte ting hver for sig, for at nå bredere ud og har de først takket ja til gøremål, store eller små, bliver disse ikke ændret, fordi der kommer en anden og måske bedre invitation. Den kongelige familie er i øvrigt talstærkt repræsenteret i Sverige, og forsøgene på at gøre prinsgemalens fraværs til det svenske bryllup til et problem, er ude af proportioner. Det har ALDRIG været meningen, at prinsgemalen skulle med, siger Lene Balleby, der bekræfter, at prinsgemalen heller ikke deltager i 100 års fejringen af 1915-grundloven.

- Igen må jeg sige, at prinsgemalens besøg i England, som finder sted samtidig, har været planlagt i over et år, længe inden dette opstod, men også ved den begivenhed er kongefamilien jo talstærkt repræsenteret, siger kongehusets kommunikationschef, Lene Balleby til BILLED-BLADET.

Læs mere om: