14. maj. 2022
Af Christinna Braun

Husker du det søde billede? Sådan blev kronprins Frederik og kronprinsesse Mary vækket til kobberbrylluppet

Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i 2016. 
Kronprins Frederik og kronprinsesse Mary i 2016.
Foto: Martin Høien
Familie og venner havde arrangeret morgenvækning, da kronprins Frederik og kronprinsesse Mary kunne fejre kobberbryllup i 2016.

Det var både smukt, rørende og romantisk, da Danmarks kronprins Frederik giftede sig med sin elskede Mary Donaldson den 14. maj 2004.

Kronprinsen selv var også så rørt, at han måtte lade tårer trille, da Mary blev ført op ad kirkegulvet af sin far, John Donaldson.

Tolv et halvt år senere stod der kobberbryllup på programmet, og traditionen tro skulle kobberbrudeparret vækkes med sang og æresport.

Venner og familie havde været tidligt oppe og forberedt vækningen, der foregik ved Frederik VIII's bagindgang i Toldbodgade.

Kronprinsparret blev vækket kl. 6.30 med sang og musik og flot dekoration. Den enkle og fine æresport i gran var pyntet med et træskilt med teksten "M & F - 12 1/2 år - 14. november 2016".

Som en sød detalje havde alle gæster hængt en lille og fin gave til kronprinsparret på granporten, der næsten fik det til at ligne en julekalender.

Det glade kronprinspar tog hjerteligt imod de fremmødte, og der blev bl.a. sunget "I østen stiger solen op" og "Svantes lykkelige dag". Også sangen "Det er så yndigt at følges ad," som også blev sunget til kronprins Frederik og kronprinsesse Marys vielse i 2004.

På kobberbryllupsdagen den 14. november 2016 lagde kongehuset et dejligt billede op af morgenvækningen på deres sociale medier.

Se det herunder.

Læs mere om: